CP3 by Basketball Totaal

Thriller in Bemmel! Lekdetec in extremis naar winst

Lekdetec heeft de derde wedstrijd tegen Grasshoppers gewonnen. In een ware thriller bleven de punten in Bemmel. Bloedstollend was het, maar uiteindelijk won Lekdetec met 64-62.

De stand in de serie is 2-1 voor Lekdetec. Zaterdag spelen de twee teams wedstrijd vier ook in Bemmel.

Een ontsnapping waar Houdini trots op zou zijn, want Grasshoppers had de wedstrijd in de knip zo leek het. Leek, want de ervaren thuisploeg en niet voor niets landskampioen, gaf niet op en trok de wedstrijd over de streep.

En dat het spannend werd, was totaal niet nodig geweest. Voor de tweede maal op rij was het Lekdetec die uit de startblokken schoot. De driepunters vlogen de dames uit Katwijk om de oren en binnen een paar minuten was het 17-5.

Kris Biesters schoot de voorsprong zelfs naar 16 punten (26-10), maar toen stokte het om onverklaarbare reden. Bij rust was het 35-24 en kon Grasshoppers nog hopen op een stunt. En de hoop werd werkelijkheid. De tweede helft was totaal het tegenovergestelde. Ineens begon Grasshoppers te ballen en gooide de deken van zich af. Binnen enkele minuten was het 39-36 en was het een wedstrijd.

Een 7-0 run zorgde voor een 46-36 en een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg. Grasshoppers liet het niet erbij zitten en plaatste een 0-14 run en ineens was het publiek stil 46-50 na de derde periode.

De vierde periode was niet geweldig qua basketball, maar de spanning liep hoog op. Het werd puntje puntje en beide teams konden winnen. Klerkx zorgde met een driepunter voor de voorsprong voor Lekdetec (60-59), maar Evelien Messemaker bracht met een score met bonus de stand op 60-62 met nog een minuut op de klok.

Karin Kuijt bracht vanaf de vrije worplijn de stand op 61-62, maar de matchwinner was Bettonvil die 1 seconde voor tijd de 64-62 op het bord bracht.

De overwinning brengt Lekdetec op matchpoint 2-1. Zaterdag wedstrijd 4.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.