CP3 by Basketball Totaal

Thomas van der Mars pakt wederom uit met een double-double

Loyola Marymount opende sterk en liep naar een 14 punten voorsprong in de eerste helft, maar Portland gebruikte een 9-2 run om voor de rust terug in de wedstrijd te komen: 29-36. Portland kwam gedreven uit de kleedkamers en wist al vroeg in de tweede helft het verschil weg te poetsen. Halverwege de tweede helft namen ze – onder aanvoering van Thomas van der Mars – een 12 punten voorsprong. Portland overspeelde Loyola Marymount met 42-28 in de tweede helft en behaalde een 71-64 thuisoverwinning.  Thomas van der Mars kwam 30 minuten in het veld en noteerde 14 punten, 10 rebounds, 1 assist en 2 blocks.

Jito Kok en USD moesten na een hard bevochten wedstrijd de overwinning aan Saint Mary’s laten: 69-57. Na een 35-34 ruststand vochten Kok en de zijnen zich naar een 40-45 voorsprong maar halverwege de tweede helft maakte Saint Mary een 11-2 run en sprong naar een 58-49 voorsprong die ze niet meer weggaven.  Jito Kok kwam 32 minuten in actie en was goed voor 4 punten, 3 rebounds en 1 block.

St. Bonaventure met floorleader Charlon Kloof leidde van start tot finish en behaalde een 65-76 overwinning op Fordham. Het was St. Bonaventure eerste Atlantic 10 Conference overwinning in een uitwedstrijd dit seizoen. Charlon Kloof speelde 31 minuten waarin  hij 7 punten, 3 rebounds, 3 assists en 1 steal liet aantekenen.

Op Highschool niveau speelde Emmanuel Nzekwesi een puike wedstrijd voor Byron Nelson. Hij had  een mooie double- double met 25 punten en 18 rebounds in de beslissende wedstrijd tegen Denton die ze na verlenging wonnen met 66-54. Hierdoor behaalde Nzekwesi met zijn team Byron Nelson het District kampioenschap en hebben ze zich geplaatst voor de play-offs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.