CP3 by Basketball Totaal

Thomas van der Mars en Portland winnen van Pepperdine

De Pilots (15-11, 7-7 WCC) moesten voor de tweede keer aantreden zonder hun topscorer Kevin Bailey (kuitblessure), maar wisten ondanks deze handicap een gedegen overwinning te behalen op Pepperdine: 74-62. Portland startte sterk en wist na een 15-5 voorsprong de rust met 40-33 te bereiken. Pepperdine kwam in de tweede helft nog wel terug tot 61-58 maar mede door een sterk spelende Thomas van der Mars wist Portland toch vrij gemakkelijk te winnen: 74-62.

Thomas van der Mars kwam deze wedstrijd van de bank, omdat het ‘Senior Day’ was en de vier seniors van Portland als starters mochten beginnen. Van der Mars kwam 24 minuten in actie en kwam tot 15 punten, 5 rebounds, 1 assists, 1 steal en 1 block.

Jito Kok won in dezelfde conference met USD van Pacific: 55-70. Waardoor ze nog volop in de running zijn om zich te kunnen plaatsen voor het conference tournament. Door een geweldige eerste helft bereikte USD met een 23-44 voorsprong de rust en behaalde uiteindelijk met 55-70 een grote overwinning op het thuisspelende Pacific. USD kreeg deze wedstrijd een enorme boost van de bank, die in totaal 29 punten lieten noteren.

Jito Kok kwam al vlot in de wedstrijd in foutenlast waardoor zijn speeltijd beperkt bleef tot 12 minuten. Hij kwam niet verder dan tot 1 rebound en 1 block.

Joey van Zegeren doorbrak met Virginia Tech een ‘10game losing streak’ dankzij een 52-45 overwinning op Miami. Van Zegeren speelde een zeer sterke wedstrijd en kwam tot 4 punten, 6 rebounds en 2 blocks.

St. Bonaventure speelde een bijna perfecte tweede helft en behaalde een 73-85 overwinning op George Mason, afgelopen zaterdag. Het was voor de Bonnies hun tweede uitoverwinning in de AT10 conference dit seizoen. 

Charlon Kloof had aanvallend een mindere dag maar compenseerde dit met een uitstekende verdedigende prestatie. Kloof speelde 23 minuten en had 6 punten, 4 rebounds en 5 assists.

Kevin Bleeker won met Canisius College van Niagara: 71-65. Hierdoor blijft Canisius in de top van de MAAC Conference meedraaien. Bleeker kreeg ditmaal ruim 16 minuten speeltijd waarin hij 3 rebounds pakte en verder 1 assist en 1 block liet noteren.

Tom Koopman verloor met The Citadel voor de vijftiende keer achtereen. Ditmaal was Furman met 67-76 te sterk. De jonge Nederlander speelde 15 minuten mee waarin hij tot 1 assist kwam.

Shane Hammink kwam 7 minuten in actie voor Louisiana State in de verloren wedstrijd tegen Arkansas: 81-70. Hammink pakte 1 rebound.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.