CP3 by Basketball Totaal

Thomas van der Mars en Joey van Zegeren vallen in de prijzen

De Nederlandse NCAA-divisie I-spelers Thomas van der Mars (Portland) en Joey van Zegeren (Virginia Tech) vielen deze week in de seizoenprijzen van hun conferences, namelijk de WCC en de ACC.

Afgelopen dinsdag vertelde ACC Commissioner John Swofford wie uitgekozen waren voor het All-ACC Academic team. Virginia Tech’s  power-forward Joey van Zegeren was één van de uitverkorenen. De sophomore van Virginia Tech brak dit seizoen door in de sterke ACC conference. De laatste wedstrijden liet hij zien dat hij naast zijn sterke verdediging ook aanvallend is doorgebroken. Hij was de laatste wedstrijden regelmatig eerste of tweede scorer van de ploeg.

Joey van Zegeren kwam dit seizoen – tot nu toe –  17 wedstrijden in de ACC Conference voor de Hokies in actie en kreeg 24.8 minuten speeltijd per wedstrijd. Hij is goed voor een gemiddelde van 6.8 punten, 5.5 rebounds en 1.7 blocks (7e ACC) per wedstrijd.

Thomas van der Mars werd vorige week gekozen in het Capital One CoSIDA Academic All-America team. Deze week werd Thomas uitgeroepen tot U.S. Bank Student Athlete of the Month. Van der Mars had afgelopen maand een gemiddelde van 16.9 punten en 7.9 rebounds met verder drie double-doubles. Daarnaast kreeg hij ook een honorable mention award bij de bekendmaking van het 2013-2014 AllWest Coast Conference team.

Van der Mars heeft een ‘break-out’ seizoen en is één van de dragende spelers van Portland. Hij speelt gemiddeld 26.7 minuten voor Portland waarin hij goed is voor 13.3 punten (16e WCC) en 7.4 rebounds (8e WCC). Hij leidt de WCC met een schotgemiddelde van 60.1%.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.