CP3 by Basketball Totaal

Thomas Roijakkers dwingt met Recklinghausen derde wedstrijd af

In de Duitse Pro-B zijn de play-offs van start gegaan. Citybasket Recklinghausen is het team van de Nederlandse coach Thomas Roijakkers, de oudere broer van Göttingen-coach Johan Roijakkers. Het team van Thomas Roijakkers kende een goede start van het seizoen maar begon wat te zwalken in de Pro-B Nord liga. Uiteindelijk pakte het team de zevende plaats, wat een ticket opleverde voor de play-offs. Deze play-offs worden betwist tussen de beste acht teams uit zowel de Pro-B Nord als Pro-B Sud liga.

In de eerste ronde moest Citybasket Recklinghausen aantreden tegen de nummer twee van de Sud liga, namelijk Dresden. Na een lange reis van ruim 500 km naar de Elbe metropool, werd de eerste wedstrijd weliswaar verloren – 90-87 – maar de uitslag gaf perspectief voor het thuisduel.

Afgelopen zaterdag, in een uitverkochte Vestische Arena, kende de thuisploeg een bliksemstart (16-0) en sloot het kwart af met een geruststellende 25-6 voorsprong. In het tweede kwart moest het team van Thomas Roijakkers het initiatief uit handen geven, waardoor de Dresdener ploeg terug wist te komen tot 36-31. Een goed kwartslot zorgde ervoor dat Citybasket Recklinghausen met een 40-31 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Na de pauze kreeg het team van Roijakkers wederom de controle over de wedstrijd. Ditmaal liepen ze gestaag uit naar een verdiende 96-74 overwinning, waardoor een derde en beslissende wedstrijd werd afgedwongen. Aanstaande dinsdagavond speelt het team coach Thomas Roijakkers wederom in Dresden voor een plaats in de volgende ronde in de play-offs.

“De sleutel tot succes was dat het team optrad als een eenheid,” vertelde coach Thomas Roijakkers na de wedstrijd. “Cruciaal in de wedstrijd was dat mijn team meer rebounds pakte en dat we 27 turnovers hebben afgedwongen.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.