CP3 by Basketball Totaal

The G.O.A.T ? : Drazen Petrovic

Drazen Petrovic  Foto: Steve Lipovski

Drazen Petrovic Foto: Steve Lipovski

Bij ons op de redactie breekt eens in de zoveel tijd de discussie weer los: ‘Wie is de GOAT’ ? Natuurlijk komt de naam van Michael Jordan voorbij, en doen Magic Johnson en Larry Bird het ook goed in de discussies (ja, we zijn geen 16 meer). Één van onze wijzen uit het oosten heeft het vaak over Wilt Chamberlain.

U weet wel: the Big Dipper. De man van 20.000 vrouwen, en oh ja: 100 punten in 1 wedstrijd. Maar vandaag is een dag om eens stil te staan bij de Mozart uit Sibenik. De Magier van Cibona scoorde op 5 oktober 1985 30 van zijn 40 schoten uit het veld. Ging daarbij ook nog eens 10 op 20 van buiten de cirkel en ging perfect 22 op 22 voor vrije worpen. Heeft u meegeteld?? 112 punten in 1 wedstrijd.

We nemen u mee naar een wedstrijd kort daarna die ‘Petro’ speelde tegen Real Madrid. Het is géén computerspelletje waar u naar zit te kijken.

een reactie

  1. Hij was hier volgens mij pas een jaar of 20, in deze europese finale. Speelde ook in het nationale team al op zijn 18e of 19e. Heeft toen nog een keer, met dat nationale team, meegedaan in de Haarlemse basketball week wat ze toen fluitend wonnen. Wat een speler was dat. Prachtig en verassend jumpshot had hij. Opvallend veel, zeker onder een hoek van 45 gr. met bord geschoten wat tegenwoordig een vloek is.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.