CP3 by Basketball Totaal

The end of an era: Van Veen geen bondscoach meer

meindert_5Vanavond was daar ineens het bericht. Rond een uur of acht in de pers gebracht, zodat er niemand zou reageren lijkt het. ‘Meindert van Veen krijgt geen verlenging als bondscoach van de dames’ Like what da F*q??

Van Veen is de architect en het brein achter de rise van de Nederlandse dames in het internationale basketball de afgelopen tien jaar. Met zijn 28 jaar bondscoach één van de langst zittende bondscoaches in de geschiedenis van de Nederlandse sport. Kijkend naar zijn selectie van afgelopen jaar was de man al bondscoach toen 10 van de 12 speelsters uit de selectie nog niet geboren waren! De oudste was 5 toen hij zijn eerste interland coachte.

Door de jaren heen werd een lijn opgebouwd binnen de vertegenwoordigende teams, gebaseerd op de ideeeen die van Veen had voor het damesteam. In de opleidingsstructuur die zo ontstond groeide Oranje en in 2009 waren er de eerste promoties te bejubelen. U16, U20 en de dames promoveerden in een zeldzaam succesvolle zomer naar de A divisie, en een jaar later volgde ook U18.

Lees meer 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.