CP3 by Basketball Totaal

The Brawl vandaag 10 jaar geleden

Wie kent het niet? De legendarische Brawl in Detroit tussen spelers van de Detroit Pistons en de Indiana Pacers. Het vechten met supporters en het uitdelen van dikke schorsingen.

19 november 2004 was de datum en de locatie was Palace of Auburn Hills. Alles vloog door de lucht, stoelen, waterflessen en ook vuisten. Het was wellicht de beruchtste vechtscene uit de geschiedenis van de NBA.

De wedstrijd werd 45 seconden voor tijd definitief gestaakt door de scheidsrechters toen spelers begonnen te duwen en te trekken. Ron Artest (nu Metta World Peace) lag op de tafel te wachten, toen er allerlei spullen naar de spelers werd gegooid. Artest werd geraakt en vloog het publiek in. De rest is geschiedenis.

De situatie begon toen Artest een harde fout maakte op Ben Wallace. En dat terwijl de wedstrijd allang gespeeld was. Artest kreeg een schorsing van 86 wedstrijden.

In totaal werden negen spelers voor opgeteld 146 duels geschorst.

De vechtpartij kostte Artest zeven miljoen dollar aan salaris.

 

https://youtu.be/uFK9C5VUSK0

een reactie

  1. Aart.A.Dekker


    En kostte een club die met groot vakmanschap, in een van de kleinste markten van de NBA, naar de top was gebracht – de Pacers waren op dat moment het beste team van de NBA(!) -, pijlloos diep viel, en niet eens op NUL, maar op negatief, opnieuw moest beginnen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.