CP3 by Basketball Totaal

Tekort Den Helder Kings 200.000 EUR

Het tekort van Den Helder Kings is niet 20.000 EURO, maar ruim 200.000 EURO, dat heeft Rob Waardenburg vandaag kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie. Aan de spelers is gevraagd nog twee weken geduld te hebben en te blijven spelen.

De spelers hebben om vier uur een meeting met de coach Jaumin om de situatie te bespreken. Gaan de spelers niet akkoord, dan is het vandaag einde oefening voor de Kings. Kortom het water staat de trotse basketballclub aan de lippen.

Reden dat het tekort zo groot is, is de opzegging van Paul Mijnen. De voormalig mede eigenaar stapte dit seizoen op en dat laat een gat van ruim 150.000 achter op de sluitende begroting. Waardenburg geeft aan, dat ondanks een overeenkomst het bedrag niet binnen zal komen.

Door de negatieve publiciteit rondom de club zijn sponsoren niet bereid geweest de betalingen te voldoen. Dit scheelt de club momenteel ook 50.000 EURO.

De grote vraag is of de spelersgroep bereid is om twee weken door te spelen. Is dit akkoord, dan zal het bestuur in twee weken proberen nieuwe financiën te vinden. Mocht dit niet lukken, dan is het afgelopen met de club.

 

Zodra er nieuws is, dan melden wij het direct.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.