CP3 by Basketball Totaal

Technische omkadering mannenteams bekend

ferry 2De Nederlandse Basketball Bond heeft in samenspraak met bondscoach Toon van Helfteren de staven voor de nationale jeugdteams bij de mannen samengesteld voor 2016.

Ferry Steenmetz zal net als in 2015 de Orange Lions MU20 onder zijn hoede nemen en wordt daarbij geassisteerd door Hylke van de Zweep. Michael Schuurs en Chris van Dinten wisselen van team. Schuurs doet in 2016 de MU18-selectie, terwijl Van Dinten de Orange Lions MU16 zal coachen. Anne van Dijk is de assistent van Schuurs en Koen van Gerwen zal Van Dinten bijstaan.

De invulling is tot stand gekomen in samenspraak met Toon van Helfteren, bondscoach van de seniorenselectie. De staven bestaan vrijwel geheel uit de coaches die ook in 2015 actief waren met de nationale jeugdselecties bij de mannen. Dit is conform de ‘rode lijn’ die de  afgelopen zomer is ingezet om het Nederlandse mannenbasketball een eigen identiteit te geven. Daarin zijn in 2015 al flinke stappen gemaakt, met als resultaat voor twee teams hogere klasseringen op de jeugd EK’s. De Orange Lions MU20 eindigden in 2015 op de zesde plek bij het EK in de B-divisie  (vijfde in 2014), MU18 als elfde (dertiende in 2014) en MU16 als achtste (elfde in 2014).

Vanaf februari 2016 starten in de Calandhal in Amsterdam de centrale trainingen voor de mannenselecties, een grote wens van alle betrokken coaches. Tijdens deze trainingsdagen zullen regelmatig technische sessies worden ingepland met Toon van Helfteren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.