CP3 by Basketball Totaal

Teamwork leidt tot winst voor Yellow Blizzards

YBGisteren troffen de meiden van de Yellow Blizzards een paar trainingsmaatjes bij de wedstrijd tegen Den Helder. Gezien de hevige strijd die gestreden werd tijdens de oefenwedstrijd in de voorbereiding, als ook de resultaten van beide ploegen van afgelopen competitiewedstrijden, leek het een spannende strijd te gaan worden en met deze gedachte stapten beide partijen het veld op. Dit was duidelijk te zien in de eerste paar minuten; enigszins afwachtend en aftastend ging het spel over en weer zonder ook maar één score. Zelfs met airballen volgden ze elkaars voorbeeld. Den Helder dacht in zone het spel van de Blizzards te kunnen vertragen, wat in eerste instantie lukte. De Blizzards moesten hierdoor omschakelen naar snellere en slimmere passes en dat ging gaandeweg het Q steeds beter.

Het 1eQ werd uiteindelijk afgesloten met een score op het bord van 10-5 ten faveure van de Blizzards.

In het 2eQ begon onze Zwolse ploeg gretig. De verdediging stond als een huis en Monique liet 2 maal achter elkaar zien hoe je punten kunt vergaren met drietjes.
Den Helder probeerde wel om de bal door de ring te jagen maar dat lukte maar niet. Slechts 1 drietje viel. En waar de Blizzards het scoren in het 1eQ hadden laten liggen, pakten ze nu wel hun kansen en gingen de rust in met een welverdiende stand van 30-8.

Den Helder begon het 3eQ goed maar helaas wilden de ballen maar niet vallen. Dit kwam mede door de goede verdediging van onze centers die door hun lengte de ballen goed weg wisten te kapen. Maar ook aan de zijde van de Yellow Blizzards wilde het even niet lukken met scoren, ondanks de mooie aanvallen die opgezet werden. Door van tactiek te veranderen en een press neer te zetten, probeerde de uitspelende ploeg dichterbij te komen. Maar ook hier hadden de hardwerkende meiden van de Blizzards een antwoord op en wisten deze press met teamwork goed te omzeilen. Uiteindelijk werd het 3eQ afgesloten met een score uit een prachtige pirouette van Lynn die in het Nationaal Ballet zeker niet misstaan had.

De Yellow Blizzards brachten in het 4eQ verschillende tactieken om het team uit Den Helder niet in hun spel te laten komen. Door te starten met een zone, verder te gaan met een press en uiteindelijk een full court press neer te zetten, werd de coach van Den Helder gedwongen om al zijn time-outs te benutten. De Blizzards konden de wedstrijd uiteindelijk goed afsluiten met een stand van 57-28.
Ondanks de prachtige dubbele cijfers van Femke en Mardi (12 en11 pnt.) was deze winst zeker een teamprestatie.

Coach Thijs was tevreden over zijn ploeg maar laat meteen weten dat er nog genoeg te verbeteren valt. ‘Punt van kritiek blijft het aantal turnovers. De centers rebounden prima maar vergeten hun lengte daarná nog te gebruiken door de bal vanuit de hoogte uit te passen. Hierdoor ontstaan jumpballen en dat zijn ook turnovers.’

Femke 12 pt-1 rb, Mardi 11 pt-3 rb, Evi 9 pt-5 rb, Lynn 8 pt-5 rb, Marleen 7 pt-13 rb, Monique 6 pt-2 rb, Myrthe 2 pt-3 rb, Ella 2 pt – 3 rb, Tessa 4 rb.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.