CP3 by Basketball Totaal

Team USA: dag 1 trainingskamp Las Vegas

2014 USA Basketball Men's National Team Photo

Team USA is momenteel in Las Vegas zich aan het voorbereiden op het WK basketbal, wat in september gehouden wordt in Spanje.  De Amerikanen begonnen afgelopen maandag officieel aan het trainingskamp, en zullen deze week nog een aantal keren trainen. Op vrijdag staat de eerste oefenwedstrijd gepland, als de blue en white exhibition game op het programma staat.

Serieuze start trainingskamp:

In Las Vegas zal team USA de basis leggen voor een succesvol WK. Gelijk vanaf dag één zal het gaspedaal ingedrukt worden, en vechten spelers om een plek in de definitieve selectie. Veel spelers zijn al verzekerd van een plek in de definitieve selectie, maar er zijn nog selectieplaatsen die twijfelachtig zijn. Spelers wie niet zeker van hun plek zijn, proberen de aankomende dagen extra goed op te vallen.

Derrick Rose blikvanger bij team USA:

De komende tijd zal vooral Derrick Rose goed in de gaten gehouden worden. De guard van de Chicago Bulls raakte tweemaal zwaar geblesseerd aan beide knieën, en wil definitief een streep zetten onder zijn blessureleed. Tijdens de eerste training was Rose meteen één van de beste spelers op het veld, en kreeg hij na afloop veel complimenten.

De uitverkiezing van Rose werd al ruim van tevoren bekend gemaakt, en hij lijkt 100% zeker van een plek in de definitieve selectie. Alleen een nieuwe blessure kan nog roet in het eten gooien, maar Rose kan rekenen op veel steun van zijn ploeggenoten en de technische staf.

Instagram:

Op het Instagram account van de NBA worden veel video’s van de training geplaatst. Hieronder een kleine selectie:

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.