CP3 by Basketball Totaal

Team USA éénvoudig door naar kwartfinales

USA

Team USA heeft zaterdagmiddag éénvoudig de kwartfinales van het WK basketbal bereikt. In Barcelona was Mexico geen lastige tegenstander en wonnen de Amerikanen met 86-63. Bij Team USA was Stephen Curry met 20 punten één van de uitblinkers. Bij Mexico was oud-NBA speler Gustavo Ayon uitblinker met 25 punten.

Team USA moet deze wedstrijden haar plicht doen, en gemakkelijk winnen van deze tegenstanders, dit werd voorafgaand aan dit duel gezegd. De Amerikanen onder leiding van coach Krzyzewski deden hun plicht en wonnen vrij éénvoudig. In het eerste kwart stonden de Amerikanen al met 10 punten voor, en lieten de hele wedstrijd Mexico niet in het stuk voorkomen. Alleen in het vierde kwart toen het gaspedaal niet meer ingedrukt werd kon Mexico nog wat laten zien.

ayon

Gustavo Ayon gaf zijn visite kaartje af aan de aanwezige NBA-scouts

Bij Mexico was Gustavo Ayon met 25 punten de grote man. Hij is nog opzoek naar een nieuwe club, en zou in de belangstelling staan van enkele NBA clubs. De Mexicaan speelde een prima WK en gaf zijn visitekaartje af aan alle aanwezige scouts. De Mexicanen mogen sowieso terugkijken op een geslaagd WK, omdat men de groepsfase wist te overleven.

In de kwartfinale neemt Team USA het op tegen Slovenië of de Dominicaanse Republiek. Deze wedstrijd was op het moment van schrijven nog bezig.

Statistieken Team USA: Curry 20 punten, Harden 12 punten en Klay Thompson 15 punten

Statistieken Mexico: Ayon 25 punten, Gutierrez 7 punten en Martinez 7 punten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.