CP3 by Basketball Totaal

Team Loon Lions krijgt vorm

De runner-up uit de dames eredivisie heeft de selectie bijna rond. De afgelopen dagen en weken is er hard gewerkt om een sterke selectie op de been te krijgen. En dat lijkt gelukt. De ‘Blizzards’ dames hebben allemaal toegezegd bij de Lions te gaan spelen. Inclusief Marlous Nieuwveen en Tanya Bröring.

En dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de fans uit Landsmeer, die eerder de eredivisie droom uiteen zag spatten. Gelukkig waren er een aantal fanatiekelingen, die de ploeg niet onder lieten gaan. En er staat best een leuk team, onder leiding van Rob Brand.

Brand, die zich ongetwijfeld even achter zijn oren heeft moeten krabben, toen de stekker er ineens werd uitgetrokken door Sabrina Oudkerk. De coach had toegezegd, de nieuwe coach te gaan worden, maar ineens stond hij weer op straat. Een nieuw avontuur lonkte in de mannen promotiedivisie, maar uiteindelijk bij de doorstart bleef hij de dames eredivisie trouw. En nu bouwt Brand aan een nieuwe ploeg, die een mix is van jeugd en oudere speelsters.

Een opsomming van de getekende dames:

Marlous Nieuwveen (35 jaar, 1.95 m) is natuurlijk bekend in Landsmeer. In het seizoen 2011-2012 speelde zij een belangrijke rol in het landskampioenschap, dat de Lions toen behaalden. Marlous is een van de meest succesvolle Nederlandse basketbalspeelsters ooit en speelde in de NCAA, de WNBA, bij verschillende Europese teams en bij een aantal Nederlandse eredivisieteams. Vorig seizoen stond ze bij Binnenland Rotterdam onder contract.

Spelverdeelster Corine Manuputy (29 jaar, 1.73 m) heeft ook uitgebreide eredivisie-ervaring. Ze speelde bij DAS, Grasshoppers, Leiderdorp en laatstelijk bij Binnenland Rotterdam.

Ook Kim Hartman en Sanne van Dongen keren terug in Landsmeer. Ook talent Nina Burgert zal het komende seizoen de kleuren van Lions verdedigen.

Fieke Ligthart was de eerste speelster van het voormalige team die haar jawoord gaf. Ook jeugdspeelsters Beau Baars, Epiphany Etienne en Denise Bloemkolk keren terug in het team van coach Rob Brand.

Als spelverdeelster kan het Landsmeerse publiek een oude bekende begroeten: Tanya Bröring keert na lange buitenlandse omzwervingen terug in de Nederlandse competitie. De Katwijkse international werd in het seizoen 2006-2007 kampioen met de Lions.

Een nieuw gezicht is Eliza Kucharska. De 1.85 lange center speelde de laatste jaren bij BV Apollo en US in de promotiedivisie.

Kortom een sterke ervaren selectie, die niet voor spek en bonen mee gaat spelen in de eredivisie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.