CP3 by Basketball Totaal

TBG u18 coach Randall Williams staat te springen om aan de gang te gaan

De Dragons mogen dan nog niet in de heren eredivisie terecht komen, maar de jeugdopleiding lijkt goed te staan. Daarom ging ik op onderzoek uit en sprak met Randell Williams, coach van de jongens U18. 

 

Waarneer waar, hoe ben je begonnen met coachen?
Ik ben begonnen met “serieus” coachen in 2010 ter ere van Patrick Overman, een goede vriend die plotseling ter overlijden kwam, hij was ook een topcoach en inspireerde mij om ook aan de slag te gaan.

Wat heb je tot nu toe gecoached?
Jongens u18 Wildcats
Jongens u20 Magixx en Wildcats
Dames 1 Wyba
Momenteel U 18 TBG Dragons

Wat voor type coach ben je?
Een peoples coach die hoge eisen stelt. Ik ben rechtvaardig en direct.. De spelers weten wat ze aan mij hebben en ik communiceer open met de spelers.
randall williams tbg coach
Wat is je favo sport naast basketball?
Eigenlijk van alles ik ben een groot sportliefhebber zowel doen als kijken.
Een dag geen sport is een dag niet geleefd.
Maar om wat specifieker te gaan hieronder een meer concreet antwoord.
Om te kijken MMA (UFC bekend als grootste organisatie) en andere vechtsporten, voetbal en Atlethiek.
Om te doen: Vechsporten en wielrennen

Hoe zijn de voorbereidingen?
De voorbereidingen gaan tot op heden goed, de jongens hebben het zo nu en dan best zwaar maar zijn erg goed bezig. Ik ben blij met de intensiteit en werklust die mijn jongens tonen. Ik kijk ernaar uit om aankomend seizoen stappen te maken met deze jongens.

Wat zijn je doelen voor komend seizoen en persoonlijk?
Mijn doel is om elke speler individueel naar een hoger niveau te brengen en teambasketball te bevorderen. Daarnaast wil ik de jongens mentaal sterker maken en leren om een echte winnaar te zijn.

Persoonlijk wil ik groeien als coach en mezelf ontwikkelen. Het is geen harde doelstelling maar ik ga altijd voor de winst en wil nr.1 van NL worden!

Wie is je voorbeeld?
Mijn Vader is mijn voorbeeld, hij heeft mij leren winnen en mentaal klaar gemaakt voor alles wat op mijn pad kan komen. Veel van hem geleerd op coachingsgebied. Daarnaast heb ik veel geleerd van coaches Michael Schuurs, Wierd Goedee en Cor van Esch.

Wat wil je over brengen aan de jeugd?
Dat je moet vechten voor wat je lief is. Opgeven zou niet in je vocabulair voor moeten komen, je gedrag in de buitenwereld is een reflectie van je gedrag op het veld en andersom ook!
Hard work pays off

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.