CP3 by Basketball Totaal

TBG Dragons trekt Lukas Baloeboen aan als trainer/coach

Lukas B pagina1TBG Dragons heeft haar trainersstaf voor het seizoen 2016 – 2017 versterkt met Lukas Baloeboen. Lukas Baloeboen is op dit moment trainer/coach van het eerste mannenteam van Trajanum uitkomend in de eerste divisie. Voor zijn tijd bij Trajanum was Baloerboen vele jaren actief als trainer/coach bij diverse basketbal clubs in de regio, waaronder EiffelTowers en Matrixx Magixx.

Baloeboen was voornamelijk actief als jeugdtrainer maar was ook een periode assistent van hoofdcoach Michael Schuurs bij de Nijmeegse Eredivisionist Matrixx Magixx. In de afgelopen jaren trainde Baloeboen met veel aanstormend talent waarvan een aantal ook het hoogste niveau in Nederland haalden. Zo trainde hij ondermeer Nick Domhof, Vanja Ivanisivic, Kay Biesters, Teun Sutmuller en Kieran Celaire. Het afgelopen seizoen bereikte Baloeboen met Trajanum de Final Four in de Eerste divisie. Een mooie en bijzondere prestatie voor de ploeg die dit jaar voor het eerst op dit niveau speelt.
“Uiteraard zijn we zeer blij met de toevoeging van Lukas aan onze trainersstaf. Lukas is al jaren op een succesvolle manier bezig met het ontwikkelen van talent in de regio, net als Max van der Wielen die ook deel uit maakt van onze trainersstaf. Lukas zal in het seizoen 2016-2017 de talenten van U24 of U18 onder zijn hoede nemen. De definitieve keuze is nog afhankelijk van gesprekken met andere trainers/coachen die we momenteel voeren” zegt Raúl van Loon. Van Loon is binnen TBG Dragons verantwoordelijk voor het technische beleid.”Baloeboen komt op de loonlijst van de stichting en gezamenlijk zoeken we voor hem nog een part-time baan voor 28 uur per week”. Dat onze trainers naast het basketball zich ook op een andere manier ontwikkelen vinden wij belangrijk en een signaal naar onze jeugdspelers. Ook zij moeten hun talenten naast het basketbal ontwikkelen bijvoorbeeld door een goede opleiding.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.