CP3 by Basketball Totaal

TBG Dragons te sterk voor ZZ Leiden u24

TBG Dragons kwam op zondag nog een keer in actie, maar dan voor de competitie tegen Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse ploeg begon slecht en slap aan de wedstrijd en keek gelijk tegen een 8-0 achterstand aan. Daarna herstelden de bezoekers zich enigszins en aan het eind van het eerste kwart bedroeg de achterstand nog maar twee punten. In de tweede helft nam Zorg en Zekerheid Leiden een kleine voorsprong, maar die werd aan het eind van de eerste helft weggegeven, waardoor de ploegen bij 34-34 gingen rusten.

In de tweede helft begon Dragons scherper en nam het gelijk een voorsprong. De wedstrijd werd ook steeds harder. Dragons ging hier beter mee om en aan het eind van het derde kwart stond het 53-43 voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp ging Rens Butter aan het eind van dit kwart door zijn enkel. Even later, in het vierde kwart, raakte Leratho Biekman ook nog geblesseerd aan zijn schouder. Zorg en Zekerheid Leiden werkte vervolgens wel hard, maar was meer bezig met de randzaken dan de wedstrijd zelf en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 67-59.

“Het is jammer dat we verliezen, maar vooral de manier waarop”, mopperde Richard den Os, de coach van Zorg en Zekerheid Leiden, na afloop. “De scheidsrechters hadden het totaal niet in de hand. Dragons ging daar beter mee om dan wij. Dat is ook een mentaal iets waar we in moeten groeien. Daarnaast raakten we in de tweede helft Rens en Leratho kwijt. Al moet ik zeggen dat zij ook twee spelers kwijtraakten met een blessure. Zegt ook wel iets over de wedstrijd. Maar Rens en Leratho zijn belangrijke spelers voor ons en vooral voor Rens is het sneu, aangezien hij net terugkwam van een blessure. Het zal de komende weken niet makkelijk zijn met alle blessures (Jan Driessen en Siem Willems zijn ook nog geblesseerd), maar we gaan verder waar we mee bezig zijn.”

Scores TBG Dragons: Hoessein Addow 17 (3 driepunters, 5 rebounds, 3 steals), Gavin van den Wall 15 (55% schot, 3 assists, 3 steals), Robin Simonis 13 (57% schot, 6 rebounds, 2 blocks), Aleks Semedo 9 (7 rebounds), Tom van Haeren 6, Yannick Pinckaers 3, Jord van Baast 2 en Wouter Bruggeman 2.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Marijn Ververs 20 (4 driepunters, 4 assists, 4 steals), Rens Butter 11 (6 rebounds), Calvin Poulina 11 (3 driepunters), Shayron Juan Pedro 7, Jim Blom 4 (6 rebounds), Okke Hoonhout 4, Twan Polman 2, Marc Knepa 0 (9 rebounds).

Verslag: basketballleague                                                                                                                                                                     video: Kim Hermens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.