CP3 by Basketball Totaal

Talenten van de toekomst: Sam Huurman

In de maand februari weer een interview met een talent van de toekomst:
Sam Huurman. Sam speelde afgelopen zomer mee met Nederland u16 waarmee hij de finale haalde.
Ibasketball ging in gesprek met Sam.

Hoe ben je begonnen met basketball?
voor dat ik op basketbal zat heb ik van mijn zesde tot tiende gevoetbald. Mijn vader had vroeger ook op basketbal gezeten en probeerde me altijd te overtuigen om ook te beginnen maar dat lukten hem niet helemaal. Ik was toen op een verjaardag van vrienden, en daar waren een paar jongens van een jaar of vijftien. Ze zagen allemaal hoe groot ik al was op een jonge leeftijd ze begonnen me toen allemaal te overtuigen om te gaan basketballen. Ze hebben mij toen mee genomen naar een basketbal veldje waar ze me het plezier van basketbal lieten zien, toen we weg gingen van de verjaardag zei ik tegen mijn vader ik wil op basketbal.

Waar speel je nu basketball ?
Ik basketbal nu bij Bc Oostende in België

Wie van je vader/moeder/broers /zussen basketballen ook of hebben gespeeld?
Mijn vader heeft vroeger gebasketbald

 Bij welke club heb je allemaal gespeeld?
Ik ben begonnen bij BV Hoofddorp
Daarna ben ik over gestapt naar Harlem Lakers
En deze zomer heb ik de overstap gemaakt naar Bc Oostende

 Wie waren je coaches?
Mijn coaches bij hoofddorp waren:
Mitchell Hoekstra, Nando van Oostrum en Mark Jurgens, Tommy van Leeuwen
Mijn coaches bij Harlem Lakers: Tristan van Santen, Arno Kantelberg en Wim Nieuwenhuizen, Rene van Vlaanderen
Mijn coaches bij Bc Oostende: Sam Rotsaert, Peter Vanhoucke, Gaelle Bouzin

 Wat heb je van hun geleerd? En waarom is dit je het meeste bij  gebleven?
Bij mijn coaches in hoofddorp, zijn de dingen die ze me vooral hebben geleerd vooral de basis van het spel
De coaches in Amsterdam hebben me als speler ontwikkeld in me fundamentels de manier hoe ik het spel las tijdens wedstrijden. in Amsterdam heb ik iets heel belangrijks geleerd, dat je je elke training 200% moet inzetten en dat je ook buiten het veld discipline moet hebben om een goeie basketballer te worden, niet naar feestjes in het weekend maar vroeg naar bed voor wedstrijden etc.
De coaches in Oostende zijn mij nu als totale speler te ontwikkelen om een complete speler te worden me schot beter ontwikkelen, fysiek steker worden, me bal handeling verbeteren en me drive sterker maken.

In welke nationale teams heb je gespeeld?
Ik heb in Nederlands team U15 en U16 gespeeld

 Wie waren toen je coaches en wat heb je van hun geleerd?
Mitchell Lieveld en lars Jansen die zomer was ik nog een beperkte speler ik kon goed rebounden en kon redelijk uit de post spelen ze hebben die zomer vooral tijd gestoken om mij sterker en met meer gemak te laten spelen onder het bord en in de post.
Chris van Dinten en Koen van Gerwen dit was de zomer van het EK met een zeer getalenteerde lichting met hoge verwachtingen. Ik speelde op de center het was vooral me fysiek klaar stomen voor het zware EK.

 Wat was je meest memorabele wedstrijd/resultaat met oranje, en waarom dit moment?
Dat moet toch wel de halve finale van het EK zijn tegen Georgië ook al heb ik zelf geen sterke wedstrijd gespeeld was het toch geweldig dat we als team de EK finale hadden behaald en hier bij de A status weten te veroveren en een deel van de verwachtingen haalt je gaat natuurlijk naar een EK om alles te winnen dat is niet gelukt maar ben super trots op wat we als team hebben bereikt.

 Wat zijn je ambities in het veld en naast het veld?
Mijn ambities zijn nu dat ik me zo goed mogelijk kan ontwikkelen als basketbal speler en daarnaast een diploma te halen op school. Uiteindelijk is mijn eind doel op het hoogste niveau spelen in Europa.

 Wat betekend voor Nederland spelen voor jou?
Dat is een super grote eer en altijd al een droom geweest, en dat ik dat nu al twee jaar mag doen voelt super goed. Het is zwaar en hard werken maar dat doe ik elke zomer na een zwaar seizoen met alle plezier. Het geeft het beste gevoel ooit als je in een oranje tenue staat met Huurman achterop, dat voelt geweldig. Het is ook leuk dat je met de jongens mag spelen tegen wie je het hele jaar strijd voor de lands titel, je zit met alle beste talenten van Nederland samen wat buiten het veld super gezellig is maar zodra de training begint er hard tegen aan gaat.

 Waar ben je je ouders het meeste dankbaar voor in je relatie met basketbal?
Dat ze me sinds ik ben begonnen met basketbal heel erg steunen, en altijd langs de lijn staan om me te suporten en aan te moedigen zelf nu ik niet meer om de hoek speel ze toch bijna elk weekend naar België rijden om me te zien spelen. Me vader heeft ook op een redelijk niveau gespeeld dus die begrijpt het spel wel goed sinds ik klein ben helpt hij me met dingen die hem opvielen tijdens de wedstrijden en als ik slecht had gespeeld liet hij me dat weten in de auto naar huis dan werd me moeder altijd boos op hem en hield hij ze mond omdat ik zelf ook wist dat ik slecht speelde en wat er fout ging

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.