CP3 by Basketball Totaal

Talent van de maand oktober: Robin Simonis

Elke maand hebben wij een interview met een talent. de eerste talent is Robin Simonis.
Robin speelde vanaf 2014 tot 2016 in de eerste divisie bij Arnhem  Eagles. om vervolgens de overstap te maken naar TBG Dragons in de Dutch talent league. waar hij een waardevolle speler is.
Kim Hermens ging in gesprek met Robin.

Hoe ben je begonnen met basketballen?
Ik mocht een sport uitzoeken  toen ik 6 was  en mijn vader vond basketbal een leuke sport.

Op welke positie speel je en is dit de positie die je wilt?
ik speel op power Forward en word ook wel op de small Forward gebruikt.  ik heb een lichaam voor small Forward maar heb heel veel jaren op de power Forward gespeel

Heb je broers/zussen die ook basketballen?
ja mijn zusje speelt basketbal.

Je hebt 2 jaar lang in de eerste divisie gespeeld bij Arnhem Eagles  is er een groot verschil tussen de 2 competities?
In de eerste divisie is meer fysiek spel en meer volwassen spel de tempo en niveau is lager maar word wel volwassenen gespeeld.

Waarom heb je voor tbg dragons gekozen?
 Ik wou hoger op en het zat in de buurt en ik wam hier voor in aanmerking.

Wat hoop je dit seizoen te leren?
 Ik wil leren meer een leider te zijn qua spel  maar ook qua persoon in het veld.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken voor je zelf en voor het team?
  Voor allebei het maximale eruit halen  als je terug kijkt op het seizoen. Het liefst de final 4 natuurlijk. Voor mij zelf: ik wil iets mee geven aan het team.

Wat zijn je ambities in het veld en naast het veld?
Ambitie is om in de eredivisie te spelen, een voorbeeld te zijn voor jeugd spelers zowel in het veld als buiten het veld.

Van welke coach heb je het meeste geleerd en waarom is dit jou het meeste bij gebleven?
 Ik heb zoveel coaches gehad: ik heb heel veel geleerd van Matthew Otten zoals: totale spel is er vooruit mee gegaan het totaal plaatje is verbetert

Jullie trainen 5 keer in de week kun je vertellen wat je doet en laat  voor basketbal?
 Ik doe alles, ik drink helemaal niet, ik ga niet voor een wedstrijd uit, ik let op mijn voeding en voordat een training begint probeer ik  eerder te komen om nog te basketballen. Ik probeer nog meer uren te pakken lukt niet altijd ivm  school.  Wij moeten ook zeker 1 keer in de week naar de sportschool zelf probeer ik vaker.

Wanneer kijk je terug op een succes volle carrière?
als ik het maximale eruit heb gehaald. Ik probeer zo hoog mogelijk op, en grijp elke kans om hoger op te komen. En als dat niet meer lukt toch een team te vinden  waar ik mij prettig bij voel. en dan kijk ik terug op een succesvolle carrière

Zie je jezelf in de Dutch basketball league spelen waarom wel of niet? ik werk heel hard om mij zelf te verbeteren. Op dat punt zou ik in de eredivisie spelen, maar ik weet niet of mijn skills zelf daar voldoende voor zijn.

Hoe zou jou leven er nu uitzien zonder basketbal?
 Veel rust. Ik studeer hiernaast nog aan de ALO gymdocent. Ik zit in mijn laatste jaar. Als ik niet was gaan basketballen had was mijn focus nog meer op mijn studie. Hiernaast nog meer werken en meer sociaal life meer afspreken met familie en vrienden

Van welke speler van Arnhem Eagles heb je het meeste geleerd.
 Ik heb veel geleerd in die periode. Vooral veel van Guido Groenendijk hij weet hoe hij zijn lichaam moet gebruiken.  Je hebt in het team zoveel verschillende spelers dat je van iedereen wel wat leert: hoe je  moet bewegen,  hoe je tegen je tegenspelers moet praten. De 2 jaar dat ik in de eerste divisie heb gespeeld zijn heel leerzaam en waardevol geweest.

Heb je tips voor kinderen die ook in de u24 league willen spelen?
blijf heel hard werken ook al heb je veel talent je moet er wel voor blijven werken en alles voor over hebben.

Namens ibasketbal succes met TBG Dragons
de meenste vragen zijn bedacht door Aart Dekker.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.