CP3 by Basketball Totaal

Talent van de maand november: Maik Bouwer

Talent van de maand november is Maik Bouwer.
Maik kwam  afgelopen zomer 3 keer voor Nederland uit.
op het Ek scoorde hij gemiddeld 11,3. Ook kwam hij 2 keer voor Nederland uit met 3×3.
Genoeg redenen om hem talent van de maand november te noemen. Kim Hermens ging in gesprek met hem.

Wat is je geboortedatum?
13-02-1999 in Rotterdam.

Voor welk team speel je dit seizoen?
Foward Lease Rotterdam H1 en U24.

Voor welke clubs heb je allemaal gespeelt?
 Ik heb tot nu toe nergens anders gespeeld dan bij Rotterdam Basketbal.

Op welke positie speel je?
 Ik speel op de 2,3 of 4 positie. Het liefst speel ik wel op de 3 positie.

Wat hoop je over 5 jaar te hebben bereikt?
Ik hoop over 5 jaar natuurlijk nog steeds te spelen. Ik wil volgend jaar naar Amerika gaan, dus over 5 jaar betekent het dat ik uit Amerika ben en dan hoop ik om bij een mooi en goed team in Europa te spelen. Natuurlijk wil ik daarnaast in de zomer nog steeds uitkomen voor het Nederlands team.

Hoe ben je begonnen met basketballen?
Ik ben begonnen met Basketbal door mijn ouders zij hebben beide ook gespeeld, dus ik ben er mee opgegroeid. Ik ben begonnen toen ik 8 jaar was bij Rotterdam Basketbal.

Je kwam afgelopen zomer voor Nederlands team u18 uit, hoe was dat?
Het was natuurlijk mooi om weer voor je land te mogen uitkomen. Het was zeker een goede ervaring om zulke internationale wedstrijden te mogen spelen. Uiteindelijk zijn we 6e geworden, maar er had zeker meer ingezeten. We hadden niet veel geluk bij de loting in de kwart finale, want daar moesten we gelijk tegen de uiteindelijke winnaar Kroatië.

Wat zijn je verwachtingen voor jezelf dit seizoen?
Mijn verwachtingen bij heren 1 zijn dat we de playoffs gaan halen. We hebben een goed team, maar ook veel nieuwe spelers, dus ik denk dat we steeds sterker gaan worden tijdens het seizoen. Voor mezelf verwacht ik dat moet vechten voor elke minuut die ik kan krijgen en dat begint op de training en als ik er dan in de games in kom moet ik laten zien wat ik kan.
Voor u24 zal het lastig worden om daar de playoffs te halen. Er zijn van vorig seizoen maar 2 spelers overgebleven en we hebben een heel jong team, maar wel hebben we een team met heel veel talent en potentie. Ik zal persoonlijk bij u24 veel minuten gaan maken en een leidende rol op me moeten nemen.

je speelde afgelopen zomer ook voor 3×3 Nederland
Het was erg leuk om naast het Nederlands team 5×5 ook nog een WK en een EK 3×3 te kunnen spelen. De combinatie tussen de 2 teams was ook erg goed geregeld, omdat we de zelfde bondscoach hadden. Ook hebben we 2x goed resultaat gehaald door op het WK in China Zilver te pakken en op het EK in Hongarije ook zilver te pakken.

In de European cup was je topscoorder van het toernooi hoe was dat?
Het is altijd leuk om een extra persoonlijke prijs te pakken op een toernooi. Maar daar gaat het niet om op zo’n toernooi, omdat ik met het team bezig ben, maar het is natuurlijk wel mooi dat je ook op die manier je team kan helpen door de scoren.

wat zijn je ambities qua basketbal en prive?
Mijn ambities zijn qua  Basketbal om elke dag weer het beste uit me zelf te halen en dan zie ik vanzelf waar het me brengt. Ik hoop uiteindelijk om in Europa te spelen bij een mooie club. Naast Basketbal wil ik mijn opleiding dit jaar afmaken zodat ik na mijn basketbal carrière ook een goede maatschappelijke baan kan vinden.

heb je rituelen voor of na de wedstrijd?
Nee, ik heb geen rituelen.

Namens ibasketball succes bij heren 1 en u24

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.