CP3 by Basketball Totaal

Talent van de maand maart: Skip Samson

De maand maart is Skip Samson het talent.
Kim Hermens ging in gesprek met de nummer 4 van Akrides.

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Via de sportpas Haarlem, dat is een sportstimulatie programma voor kinderen op de basisschool. Via de sportpas kun je een sport 4 trainingen uitproberen. Daar heb ik, dankzij Mart Kieftenbelt en Foeke Rozendaal, mijn enthousiasme voor Basketbal gekregen. Hiervoor heb ik altijd gevoetbald.

Wat maakt basketbal voor jou zo’n leuke sport?
De snelheid van het spel, de combinatie van techniek en tactiek en vooral het teamgevoel en de basketbalcultuur vind ik prachtig.

Wat is het beste advies wat iemand jou ooit heeft gegeven?
‘Wat nou als het lukt’?

Je speelde vorig jaar weer bij je oude club en won de final four waardoor jullie in de promotie divisie spelen. Hoe was dat?
Fantastisch! We hebben aan het begin van het seizoen een doel gesteld en zijn daar gedurende het seizoen steeds dichter naar toe gegroeid. Als het dan uiteindelijk ook lukt om kampioen te worden en te promoveren is dat geweldig.

Je hebt ook in de eredivisie gespeeld waaronder bij Donar. Wat heb je daar geleerd wat je nu gebruikt bij Akrides?
Vooral het tactische aspect heb ik meegenomen. Zowel verdedigend als aanvallend heb ik daar veel van meegenomen in mijn verdere basketbal carrière. Ook heb ik daar veel tips gekregen van spelers (en de krachttrainer) hoe ik efficiënter zelf kon gaan trainen op het veld en in de fitness.

Hoe is het om voor je vader te spelen?
Leuk! Ik heb bij Akrides U20 ook al onder hem gespeeld, dus het was niet onbekend toen ik weer voor Akrides ging spelen. Ik denk dat wij een goede match zijn op het veld en met name ook de wijze waar op het team er mee omgaat. Ze zien mij niet als ‘’zoontje van’’ maar gewoon als speler.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik schiet altijd van te voren, daarnaast eet ik ook altijd pasta en als ik eenmaal onderweg ben naar de wedstrijd zet ik mijn telefoon uit en sluit ik mijzelf af met muziek op.

Waar hoop je over 4 jaar te basketballen?
In een professioneel team, of dat in Nederland of in het buitenland is maakt mij niet uit. Ik probeer in ieder geval alles uit het basketbal te halen wat er in zit.

wat zijn je ambities naast het veld?
Ik ben nu bijna klaar met de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ik lig op schema om deze zomer af te studeren en dat wil ik graag voor elkaar krijgen. Dankzij deze opleiding heb ik ook een passie gevonden in het lesgeven. Momenteel doe ik dat 4 dagen in de week op het CIOS in Haarlem.

Hoe zou jou leven eruit zien als je niet was gaan basketballen?
Dan was ik waarschijnlijk blijven voetballen. Mijn keuze voor de ALO was wel hetzelfde gebleven denk ik.

Je scoorde voor Akrides de buzzerbeater waardoor er verlening was en die wonnen jullie. Hoe voelde dat en wat gebeurde er?
Dat was in de thuiswedstrijd tegen Punch. Dat was de beste comeback-wedstrijd waar ik ooit deel van ben geweest. We stonden meer dan 20 punten achter met rust en uiteindelijk inderdaad in overtime gewonnen. We bleven deze wedstrijd erg goed in het moment spelen en lieten onze weerbaarheid zien. Echt een mooie wedstrijd om onderdeel van te zijn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.