CP3 by Basketball Totaal

Supercup vrouwen op 28 september in Rotterdam

NBB – De Supercup voor vrouwen wordt op zaterdag 28 septemer gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam. De strijd gaat tussen regerend landskampioen en bekerwinnaar ProBuild Lions, winnaar van de voorgaande vier edities van de Supercup, en Binnenland/Rotterdam. De organisatie is in handen van de Stichting Topsportbasketball CBV Binnenland, in samenwerking met Rotterdam Topsport, het Topsportcentrum Rotterdam en de VEC.

De Stichting Topsportbasketball CBV Binnenland wil ook graag zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen en heeft er in samenspraak met Rotterdam Topsport voor gekozen de Supercup te koppelen aan een goed doel. De toegang voor de strijd om de Supercup is gratis, maar er zal aandacht gevraagd worden voor het 150-jarig bestaan van het Sophia Kinderziekenhuis waarvoor iedereen een vrijwillige financiële bijdrage kan doen. Tijdens de Supercup zal op diverse manier aandacht worden gevraagd voor het 150-jarig bestaan van het Sophia Kinderziekenhuis.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis is het grootste en oudste kinderziekenhuis in Nederland. De jongste patiënten wegen vaak slechts een paar honderd gram. De oudsten zijn rond de achttien jaar en vaak kind aan huis op de afdeling. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een complexe, topzorg vereiste ziekte hebben. Zowel voor de patiëntjes als hun ouders wordt deze specialistische zorg verleend in een vertrouwde omgeving. Een plek waar ruimte en begrip is voor angsten; waar ze zeker kunnen zijn van eerlijkheid en openheid over hun ziekte; maar ook van een optimistische benadering die uitgaat van alles wat wél mogelijk is. In 2013 bestaat het Sophia Kinderziekenhuis 150 jaar. Al 150 jaar zetten medewerkers en vrijwilligers van het Sophia zich met hart en ziel in voor de kinderen. Voor onderzoek naar nieuwe behandelingen en therapieën. En voor het opleiden van nieuwe generaties medisch specialisten en verpleegkundigen. Met hen hoopt het Sophia haar zorg nog vele jaren te kunnen verlenen. De ambitie van de mensen in het kinderziekenhuis is om de zorg voor kinderen continu te verbeteren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.