CP3 by Basketball Totaal

Stunt van Rotterdam in Leeuwarden

Rotterdam Basketbal College heeft voor de eerste grote verrassing gezorgd in de Dutch Basketball League. De ploeg van Ferry Steenmetz won in Leeuwarden met 97-98. Dat gebeurde na een sensationele inhaalrace van de thuisploeg, want na drie kwarten leek de zaak beslist. Via Twitter liet Aris weten dat de Rotterdammers in het derde kwart ‘het licht uit schoten’ in het Kalverdijkje.

Dat gebeurde vooral door ‘twintigers’ van Cameron Echols (27 punten), Matthew Otten (24) en La’Shard Anderson (20). Aris Manager Gert Schurer meldde bij de eindstand dat zijn ploeg ‘te laat wakker’ was. Nou, dat was Rotterdam natuurlijk niet, want een ploeg, die de eerste training van de dag al om 6 uur (!) afwerkt is natuurlijk gewend om op tijd wakker te zijn.

Anderson en Otten werkten de 2-0 weg, die door Darius Theus via vrije worpen op het scorebord was gezet en Rotterdam kwam daarna nooit meer op achterstand. Het werd een paar keer gelijk, maar vanaf 10-10 had Rotterdam de zaak in handen.

Langzaam maar zeker liep het verschil op via 25-30 aan het einde van het eerste kwart was het bij de rust 40-48 en die achterstand was voor het Friese publiek eigenlijk het enige smetje op een lekkere run-and-gun wedstrijd, waarin veel schieten en snel aanvallen de voorkeur genoten boven verdedigen.

Natuurlijk rekende het Kalverdijkje op herstel van Aris in de tweede helft, maar daarvan was nauwelijks sprake. Bij 49-72 stond zelfs het grootste verschil (23 punten dus) op het bord en toen het na het derde kwart 60-80 was, leek niets Aris nog te kunnen redden.

Maar basketball is soms een raar spelletje. Rotterdam kwam in het vierde kwart onder zware druk te staan en bij de thuisploeg viel opeens alles. Er volgde daardoor een sensationele slotfase, waarin Aris zelfs nog een puntje voor kwam te staan en er dus nog bijna in slaagde de punten in eigen huis te houden. Dat lukte net niet, omdat Matthew Otten er keurig twee vrije worpen in gooide. Het zou ook niet verdiend zijn geweest.

 

ARIS LEEUWARDEN – ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE  97-98  (25-30, 40-48, 60-80)

20131012 leeu_rdam 3009 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.