CP3 by Basketball Totaal

Strijd voor de play-offs

Dit weekend staan er slechts twee wedstrijden op het programma, maar het zijn twee toppers. Koploper Zwolle gaat voor de overwinning op Donar en waarschijnlijk de definitieve plaatsing in de halve finale.

In de andere wedstrijd gaat het om de strijd om het laatste ticket voor de play-offs. Rotterdam gaat op bezoek bij Amsterdam. Een dag later staat de kraker tussen de voetbalgrootheden ook op het programma overigens.

Donar is thuis over het algemeen sterk. Van de 7 thuiswedstrijden werden er 5 winnend afgesloten, maar een nederlaag kwam tegen Landstede (66-75). Ook de tweede wedstrijd werd door Zwolle gewonnen (82-77) en daardoor is de stand 2-0 voor Zwolle.

Toch is het Donar niet meer te vergelijken met de ploeg voor de kerstbreak. Het terughalen van Lance Jeter doet wonderen voor de trotse ploeg uit het Noorden. Een overwinning voor de thuisploeg lijkt in het verschiet te liggen. Interessante vraag is wel hoe Yannick Franke gaat spelen, Sinds de break is het grootste talent van de Nederlandse velden op de bank terecht gekomen.

Bij een overwinning van Zwolle is de eerste of tweede plaats bijna zeker, maar zover is het nog niet.

In Amsterdam staat er meer op het spel nog. Het is een must-win wedstrijd voor Apollo, want de ploeg staat op twee punten achterstand. De eerste ontmoeting werden de punten ‘gestolen’ door Rotterdam (68-70). De ploeg stond ruim achter en won uiteindelijk nipt. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Rotterdam, zodat de verhoudingen 2-0 zijn. Bij een derde winst, staat de ploeg op 4 punten voorsprong, maar ook is het onderlinge resultaat voor de Rotterdammers.

De vraag in de Apollohal is dus ook: Wie wil naar de play-offs?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.