CP3 by Basketball Totaal

Steve Nash kondigt afscheid aan

Steve Nash stopt ermee. De fans wisten het natuurlijk al, maar nu heeft Nash het ook officieel bekend gemaakt. Een van de beste guards allertijden zien we niet meer terug in een NBA uniform. Blessures zorgen ervoor dat Nash noodgedwongen moet stoppen.

Nash speelde 19 seizoenen in de NBA en werd tweemaal gekozen tot de beste speler in de NBA. Beide keren was Nash nog guard van de Phoenix Suns. Nash behaalde nooit een titel en was daar met de Suns een paar keer dichtbij, maar het Westen was een te sterke conference. De laatste jaren probeerde Nash het bij de LA Lakers, maar een team met Bryant, Howard en Nash werd een grote teleurstelling en het team viel uit elkaar.

Nash speelde 1217 wedstrijden in de NBA en strooide daarin met 10.335 assist in totaal. Op de eeuwige ranglijst staat Nash ook op een keurige derde plaats. Stockton en Kidd staan op 1 en 2.

De laatste drie seizoen waren voor Nash sportief een nachtmerrie. Nash speelde slechts 65 van de 164 mogelijke wedstrijden voor de Lakers. Hij kreeg wel ruim 28 miljoen dollar bijgeschreven op zijn bankrekening. Dat is dus een slordige 430.000 dollar per gespeelde wedstrijd.

Maar dat staat Nash niet om bekend. Nash is een van de beste guards, die ooit het spel basketball speelde en daarnaast was Nash zeer betrokken bij sociale projecten binnen de NBA.

De fans zullen Steve Nash missen, want er zijn maar weinig spelers zoals hem. Een trieste dag voor de ultieme liefhebbers.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.