CP3 by Basketball Totaal

Sterk derde kwart Kings

Alsof de 42-32 voorsprong bij rust nog niet genoeg was, denderde Den Helder Kings op zijn Amsterdamse avond in het derde kwart over BC Apollo. De Kings maakten 32 punten, evenveel als de Amsterdammers in de hele eerste helft. De uiteindelijke afgetekende 91-69 zege was de zesde overwinning op rij voor de Heldenaren, die kennelijk van de wissel Justin-Knox-voor-Reggie-Keely een oppepper hebben gekregen. Jeroen van der List was goed voor 18 punten en 7 rebounds.

Lees hier het verslag op de website van Den Helder Kings

En dit is hoe onze Helderse correspondent het allemaal aan zich voorbij zag trekken:

 

Een (nog) geen hoogvlieger tegen een laagvlieger: Toch een leuke wedstrijd.

Aron Royé zet de toon en snijdt twee keer als een heet mes door de boter en laat de Kings even verbijsterd achter. Een paar driepunters van de Kings zetten de zaak echter direct recht en na 2 minuten is de stand 10-6. Lekker fel en attractief spel wordt op de vloer gelegd. Na 5 minuten is de stand 14-11.

Een kleine tussensprint van Den Helder noopt coach Salem tot een time out bij 19-11. Apollo zoekt inside veel de confrontatie en dat werpt zijn vruchten af. Ze blijven goed aanhaken en na 8 minuten is het 21-18. De Kings mogen veel breaks lopen, maar de luchtmacht van Apollo weet een paar ballen sterk uit het zwerk te slaan. Twee driepunters vlak na elkaar, van elke ploeg één, bepalen de stand na het eerste kwart op 29-23.

Het tweede kwart begint met ruim twee minuten zonder scores. De Kings openen dan de score, maar het valt direct daarna weer stil, zodat coach Jaumin na 4 minuten een time-out neemt om orde op zaken te stellen. Deze time-out wordt door Salem gebruikt om zijn mannen full court te laten spelen. Het levert niet het gewenste resultaat op en na 5 minuten moeten de zaken bij Apollo door middel van een time-out weer even doorgesproken worden.

Direct na de time-out komt Van der List door met een drietje en dat triggert Den Helder om door te drukken naar 42-27 na 8 minuten. Een driepunter van Ridderhof geeft Apollo nog een beetje lucht bij de rust: 42-32.

De wedstrijd zelf is nog steeds meer dan de moeite waard om te bekijken. Apollo komt scherper uit de kleedkamer en Royé komt wederom twee keer goed door, waardoor de Kings meteen wakker worden geschud en door een dunk van Justin Knox het verschil wederom op 10 punten brengen.

Het verschil blijft een tijdje omstreeks de 10 punten hangen totdat Raymond Cowels met een driepunter uit de hoek een serieus gat creëert na 5 minuten spelen 57-42. Door het snel en flitsende spel blijft de wedstrijd heel leuk om te aanschouwen, met hier en daar enkele hoogstandjes.

Den Helder drukt in de laatste fase van het derde kwart sterk door en met twee driepunters van Ties Theeuwkens en één van Philip Bach is aan het einde van het derde kwart de wedstrijd zo goed als gelopen.

Met deze stand zal de wedstrijd niet meer spannend worden, maar de heren willen het publiek in ieder geval nog vermaken met attractieve acties. Apollo voorkomt diverse scores van de Kings en haalt iets van de achterstand in. Na drie minuten is het 74-56 en neemt Jaumin een time-out.

Even later komt van der List door met een driepunter en krijgt Justin Knox zijn vijfde fout. Een begrijpelijke reactie van Knox levert vervolgens de coach van Den Helder een technische fout op. Gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe een ontsierende en onnodige reactie van de scheids. Resultaat: 4 vrije worpen op rij en balbezit voor BC Apollo. De wedstrijd wordt even onplezierig door een zekere agressie, maar Rogier Jansen antwoordt op de enige goede manier door een driepunter binnen te schieten. Na 5 minuten is de stand 80-59, een gelopen koers.

Bij de stand van 83-63 na 6 minuten spelen neemt Jaumin nog een time-out, maar de race is dan al gelopen. In de laatste fase wordt de man of the match ( Rogier Jansen ) nog gewisseld voor Kevin Landman en mag de jonge garde van Den Helder wederom zijn opwachting maken. Tezamen met Landman mogen de jonkies Steve Bleeker en Dion Halman hun kunsten vertonen en wordt de wedstrijd beëindigd bij 91-69.

 

DEN HELDER KINGS – BC APOLLO  91-69  (29-23, 42-32, 74-51)

20131207 denh_adam 3060 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.