CP3 by Basketball Totaal

Spurs winnen van Mavericks, Popovich heeft bericht voor Sager

De San Antonio Spurs was dichtbij een nederlaag tegen de Dallas Mavericks, maar door een sprint werd het van 71-81 toch ‘gewoon’ 90-85. Een 19-4 in de laatste 7 minuten van het duel.

Het lijkt een prachtige serie te gaan worden tussen de nummer één in het Westen en de nummer acht. Maar spelers zoals Monta Ellis, Vince Carter en Dirk Nowitzki weten uiteraard wat winnen is en zijn zeer geslepen. En dat geldt uiteraard net zo goed voor de ‘good-old’ San Antonio Spurs.

Tim Duncan scoorde 27 punten voor de thuisploeg en Tony Parker voegde daar nog even 21 punten aan toe. De Spurs telt dit seizoen negen nationaliteiten en heeft een zeer hoog Europees gehalte binnen de NBA.

Devin Harris scoorde 19 punten voor de Mavericks, waar Nowitzki het aanvallend lastig had. De Duister eindigde op slechts 11 punten. Nowitzki na de wedstrijd: ‘in de eerste vier wedstrijden dit seizoen, werden we compleet overklast achter de driepuntslijn. Daarom bleven we nu meer bij de schutters, maar dan geef je wat weg aan Tim Duncan”.

Opvallend was ook de rol van NBA scheidsrechter Joey Crawford. Crawford heeft een historie met Duncan. Een paar jaar geleden stuurde hij Duncan weg, omdat hij zat te lachen op de bank. Nu was Crawford tot tweemaal toe aan het schreeuwen richting de jurytafel, dat ze beter hun werk konden gaan doen.

Eind derde periode was er nog een mooi moment, toen Craig Sager jr. namens zijn vader het interview deed met Popovich. Een traditie in de NBA. Een zichtbaar geroerde Popovich had prachtige woorden voor Sager jr tijdens de wedstrijd. Een fantastische actie van één van de beste coaches in de league.

 

https://youtu.be/T8nNNONaKmg

 

Interview Sager jr:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.