CP3 by Basketball Totaal

Spurs veegt Thunder de zaal uit

San Antonio Spurs heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de finale van het Westen gewonnen. In een hoogstaande wedstrijd van het thuisteam werd uiteindelijk de Thunder verslagen met 112-77.

Danny Green lijkt weer in vorm te komen. De schutter van de Spurs schoot met scherp en gooide zeven afstandsbommen erin. Hij eindigde met 21 punten voor de Spurs.

Tony Parker leek ook weer begin twintig en slalomde door de verdediging heen en eindigde op 22 punten.

Kevin Durant begon goed aan de wedstrijd met veel schoten vanaf de ‘elbow’ maar dat waren schoten die de Spurs graag weggaven. Uiteindelijk eindigde de MVP op slechts 15 punten en zijn kompaan Westbrook scoorde ook slechts 15 punten. Het was aanvallend simpelweg niet genoeg voor de Thunder, die in de derde periode volledig weggespeeld werden.

Een 25-8 run aan het einde van de eerste helft zorgde voor een grote voorsprong voor de Spurs (58-44). En in de derde periode ging het maar door. Een 33-18 score in de derde periode was voldoende om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Met name de verdediging op Parker geeft de Thunder problemen. In wedstrijd 1 gingen de verdedigers ‘under the screen’ bij Parker, waardoor hij meer kon schieten. De aanpassing van vannacht zorgde voor meer drives van Parker en werd continue de open man gevonden. Green profiteerde optimaal ervan.

Toch is de Thunder niet kansloos. In 2012 won de Spurs ook de eerste twee wedstrijden om er vervolgens vier op rij te verliezen. Maar zonder een Serge Ibaka lijkt dat scenario onrealistisch. De volgende twee wedstrijden zijn thuis voor de Thunder.

Langere highlights:
https://youtu.be/KPQXS9ZArEw

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.