CP3 by Basketball Totaal

Spurs bezwijkt niet onder de ‘Heat’

De San Antonio Spurs is vannacht niet bezweken onder de hitte in de eerste wedstrijd van de NBA finals. In een snikheet AT&T center, waar de airconditioning kapot was won de Spurs met 110-95.

Tim Duncan scoorde 21 punten en 10 rebounds en Maunu Ginobili scoorde 16 punten en 11 assists voor de Spurs, die in de laatste vijf minuten de wedstrijd volledig naar zich toetrokken.

Maar het moment van de wedstrijd was de score van Lebron James voor 94-92 in de vierde periode. James scoorde de lay-up, maar bleef daarna staan en had enorm last van kramp. Hij kon niet eens zelf meer het veld aflopen en moest van het veld worden gedragen. James kwam niet meer terug binnen de lijnen en de Spurs trokken direct de wedstrijd naar zich toe.

James speelde slechts 33 minuten en scoorde hierin 25 punten. De Spurs wonnen de vierde periode met 36-17.

James was teleurgesteld na de wedstrijd en baalde dat hij niet meer binnen de lijnen kon komen voor zijn Heat. De kramp was simpelweg teveel. Of James andere schade heeft is niet bekend en de Heat gaat er dan ook vanuit dat Lebron James zondag gewoon speelt in wedstrijd 2.

Een kapotte airconditioning was de reden van de snikhete arena. Na de eerste periode werd het duidelijk dat de airconditioning niet gemaakt kon worden, zei NBA official Rod Thorn. Zolang de veiligheid kon worden gegarandeerd voor de spelers en de fans, werd besloten verder te spelen.

De stand in de serie is 1-0 voor de Spurs. Zondag wedstrijd 2, ook in Texas.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.