CP3 by Basketball Totaal

Sporten met diabetes, hoe doe jij dat?

Bas van de Goor en sportarts Leo Heere roepen alle sporters met diabetes type 1 op hun ervaringen te delen.

Utrecht, 10 september 2013 – Op de website http://www.sportenmetdiabetes.nl start vandaag een onderzoeksproject van sportarts Leo Heere en de Yale School of Public Health (USA). Samen met de Bas van de Goor Foundation roepen zij sporters met diabetes type 1 op om hun ervaringen met het sporten kenbaar te maken via een online vragenlijst.

Regelmatig sporten en actief bezig zijn is voor mensen met diabetes belangrijk omdat inspanning de insulinegevoeligheid verbetert. Op termijn kan dit zorgen voor een daling van de medicatie (insulinebehoefte) van wel 30% en een afname van latere complicaties als gevolg van te hoge bloedsuikerwaarden. Tegelijkertijd vergt dit ook een gedegen voorbereiding en begeleiding.

Sportarts Leo Heere en Yale School of Health willen middels deze vragenlijst in kaart brengen hoe sporters met diabetes type 1 hun bloedsuiker waarden voor, tijdens en na het sporten effectief onder controle houden. Leo Heere: “ Vooral succesvolle strategieën om hypo’s en hypers te vermijden zijn interessant. Deze kunnen andere sporters met diabetes helpen om in de toekomst veiliger en vaker te sporten”. De internationale samenwerking is aangegaan met de Yale School of Health in Amerika zodat de vragenlijst in meerdere landen uitgezet kan gaan worden.

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door Generation Ucan Nederland.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen een digitale kopie van het boek ‘Sportief met Diabetes’ van de BvdG Foundation.

De vragenlijst is makkelijk binnen 10 minuten anoniem in te vullen. De site en vragenlijst zijn ook via de mobiele telefoon en tablet goed te bereiken. Het is mogelijk om mee te doen tot en met 31 oktober en de resultaten zullen begin 2014 bekend worden gemaakt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.