CP3 by Basketball Totaal

SPM wint eerste EuroChallenge-duel

SPM Shoeters heeft de Europese rentree na drie jaar afwezigheid opgeluisterd met een keurige overwinning. Rakvere Tarvas werd in de Maaspoort vakkundig opzij gezet (78-71). Uitblinker was Tai Wesley met 24 punten. De andere wedstrijd in Groep A kende een verrassende uitslag, Antwerpen won in en van Dijon (68-74). SPM en Antwerpen staan dinsdag in Den Bosch tegenover elkaar.

In feite bepaalde SPM tegen de Esten alles wat op het veld gebeurde. Niet dat Rakvere een slechte ploeg was, in tegenstelling want in Nederland zou die ploeg gewoon meedoen om de titel.

Shoeters speelde grotendeels een gecontroleerde wedstrijd zoals Sam Jones dat wil. In twee fases was dat echter niet het geval. Bij aanvang van het duel was er teveel balverlies (8 in de eerste helft, 3 in de tweede). Waarschijnlijk omdat er gewend moest worden aan het niveau. Toen had het geen consequenties omdat Tai Wesley onhoudbaar was en 12 van de eerste 16 Bossche punten scoorde zonder te missen. Eigenhandig compenseerde hij de 18 Estse punten.

Daarna pakte Den Bosch vooral verdedigend en in de rebound (40-30) de draad op. Onder de basket was niets meer te halen voor de gasten. Ze werden gedwongen te schieten en dat lukte niet (2 op 11 driepunters bij rust, 8/23 totaaal). Met Wesley uit voorzorg (foutenlast) aan de kant en Marcel Aarts in zijn plek liep de marge steeds verder op in Bosch voordeel. Ook omdat de ploeg aanvallend goed inside ging wat ook nog eens een karrenvracht aan vrije worpen opleverde (19 pogingen en een 100% score tegen 3/7 voor de Esten).

Na de pauze drongen Rakvere even aan (43-39), maar SPM hield verdedigend het ‘koppie’ erbij. Met opnieuw een even ontketende als inspirerende Aarts in het veld voor Wesley en sterk spel van de Bosschenaren als totaal (vier spelers in dubbele cijfers) liep het verschil verdiend hard op (53-39). Dat terwijl Aarts speelde met een ontstoken slijmbeurs in zijn rechter elleboog. Zijn optreden leverde hem complimenten op van coach Jones.

Zo was er niets aan de hand tot de laatste vijf minuten. Misschien dat SPM dacht dat ze er al was. Of het was een alles-of-niets poging van Rakvere. Of een combinatie van beide. Feit was dat de comfortabele marge ineens begon te slinken (72-66) met nog drie minuten te spelen. Terecht roken de Esten bloed. Zover kwam het niet omdat SPM voor het eerst dit seizoen liet zien te kunnen verdedigen onder druk en omdat de ploeg aanvallend simpelweg het ‘koppie’ erbij hield. Ofwel inside waar Wesley, maar ook Wessels (15 punten) met twee belangrijke scores, alle hoop van Rakvere de kop indrukten.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – RAKVERE TARVAS  78-71  (16-18, 39-30, 56-47)

20131105 denb_rakv 9000 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.