CP3 by Basketball Totaal

SPM STUNT TEGEN ITALIANEN

spmHet heeft er steeds meer alle schijn van dat basketballjaar 2014 een heel bijzonder jaar wordt. Nadat de heren van Oranje hun zomer al fantastisch afsloten met kwalificatie voor het EK volgend jaar, begon SPM Shoeters met een sensationele 71-69 op de Italiaanse grootmacht Enel Basket Brindisi aan de Europese droom.

De Bosschenaren begonnen geweldig aan het duel tegen de Italianen, die na tien minuten veel missen al tegen een 25-10 achterstand aan keken. De Bossche ploeg zette door, en alsof Nederland niet normaal huizenhoog opkijkt tegen een basketballand als Italie liep de ploeg van Sam Jones uit naar een verschil dat, na even boven de twintig te zijn geweest, na rust nog altijd op 40-24 stond.

Na de rust werden de Italianen wakker. Het werd zelfs weer een wedstrijd, waarin de Italianen eerst terug kwamen naar acht, en daarna zelfs gelijk kwamen. In de laatste aanval was het Kees Akerboom (wie anders) die de gamewinner binnen schoot. De protesten van de Italianen na afloop over vermeend niet genoteerde punten leken dan ook meer een bevestiging van ‘slecht verliezer zijn’ dan op ware grond te huizen.

 

later meer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.