CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters wint weer van ZZ Leiden

SPM Shoeters Den Bosch heeft uitstekende zaken gedaan door Tai Wesley terug te halen naar de hoofdstad van Brabant. Hij was de grote uitblinker donderdagavond in de eerste competitiebotsing met Zorg en Zekerheid Leiden, dat evenals in het duel om de Supercup zijn meerdere moest erkennen in de Bossche ploeg. Het werd 78-67 in een duel dat 35 minuten lang een open strijd was. Tot Wesley zich nog eens nadrukkelijk met de gang van zaken ging bemoeien.

SPM Shoeters, dat weer over Kees Akerboom kon beschikken, had wél het grootste deel van de wedstrijd een voorsprong, maar heel ver weglopen kon de ploeg van Sam Jones niet. Kwam er een gaatje, dan werd dat weer snel gedicht, bijvoorbeeld door de prima spelende Mike Schachtner met een driepunter plus bonus. Niet onlogisch eindigde het eerste kwart dan ook in 26-25.

Ook in het tweede kwart was er nauwelijks verschil te bespeuren tussen de beide ploegen. Leiden bleef volgen, omdat vooral spelverdeler Sean Cunningham weer een goede wedstrijd speelde. Hij is formeel de vervanger van de nog altijd niet fitte Whit Holcomb-Faye, maar laat tot nu toe steeds zien, dat het moeilijk zal zijn om hem uit de basis te spelen. Misschien heeft Toon van Helfteren straks wel een luxe probleem. Bij de rust was het verschil slechts één puntje groter: 46-44.

Na de hervatting ging het verhaal gewoon door. Nek-aan-nek trokken de twee teams op en helemaal aan het einde van het derde kwart nam ZZ Leiden zelfs even een voorsprong door twee scores van Jason Conrad. Maar het Leidse feest was van korte duur, want onmiddellijk in het vierde kwart nam SPM Shoeters de leiding weer over en bij 71-64 waren er serieuze problemen voor de gasten.

Acht van de eerste elf Bossche punten in het slotkwart kwamen op naam van Tai Wesley, die daarmee overduidelijk zijn handtekening onder de wedstrijd zette. Maar belangrijk was ook de bank van Den Bosch en dan vooral Ralf de Pagter. Ook hij maakte een belangrijk verschil, had coach Sam Jones gezien.

“Ralf was ons voordeel vanaf de bank ten opzichte van Leiden. Daardoor hadden we in de laatste minuten nog de energie om de wedstrijd te beslissen.” Alsof hij had gehoord was Jones zei, concludeerde Mohamed Kherrazi, die in afwachting van de behandeling zaterdag van zijn strafzaak, gewoon mocht spelen, precies hetzelfde. “Zij hadden in de slotfase de energie, die wij niet hadden.”

Die energie was ook van belang om Leiden drie minuten van scoren af te houden, waarna Tony Johnson de beslissende punten maakte op weg naar de 78-67 eindstand en de ongeslagen koppositie in de DBL.

 

Lees HIER het verslag van de site van ZZ Leiden

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  78-67  (26-25, 46-44, 60-62)

20131017 denb_leid 3014 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.