CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters wint topper in slotseconden

Een spannende eindfase in de prachtige topper tussen ZZ Leiden en SPM Shoeters. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar SPM Shoeters won de close game vlak voor tijd met een drive. Chris Denson zorgde voor de 66-67 overwinning.

Het betekende de eerste nederlaag voor ZZ Leiden en het definitief aansluiten van de trotse ploeg uit Den Bosch. Toch had ZZ Leiden de nederlaag aan zichzelf te danken. Eerst liet een goed spelende Dylon Cormier mistte twee cruciale vrije worpen vlak voor tijd. De Amerikaan had de stand op 68-65 moeten brengen, maar kon beide vrije worpen niet benutten.

Denson kreeg de bal en ging hard naar de basket en scoorde 7 seconden voor tijd de winnende basket. Eddy Casteels koos ervoor om geen time-out te nemen en de bal aan de middellijn terug te krijgen. Het noodschot van Joe Willman trof geen doel en was een noodschot. Een verkeerde keuze van de coach om niet een laatste play te bespreken. En Casteels had nog een time-out te nemen, want in de laatste twee minuten van de wedstrijd geldt dit seizoen een beperking tot maximaal twee time-outs per team. Casteels nam 1.25 voor tijd zijn tweede time-out.

En zo zaten er nog meer interessante zaken in deze topper, die kwalitatief niet fantastisch was, maar wel uitermate spannend en de teams bleven continue bij elkaar in de buurt.

Het grootste verschil tussen de twee teams was 8 punten verschil in het voordeel van SPM Shoeters.

Het begin van de wedstrijd was uitermate vermakelijk. Worthy de Jong was aan beide kanten een plaag voor de bezoekers. Steals, scores en block shots en continue was de Jong de aanjager. Het uitverkochte huis genoot direct van de international.

Toch bleef Den Bosch keurig bij en bij 13-12 plaatste Den Bosch de eerste tussensprint. Curry zorgde met een lay-up voor een 15-23 voorsprong en Casteels moest in een time-out vluchten.

Cormier liet daarna zien, dat hij een echte ouderwetse driver/slasher is binnen het team van ZZ Leiden en hij zorgde persoonlijk voor de aansluiting en de voorsprong 28-27. Bij rust was de stand bijna in evenwicht 37-39.

In de tweede helft was het ZZ Leiden, die verdedigend de druk flink opvoerde en daar had Den Bosch het moeilijk mee. Worthy de Jong zorgde met een aanvallende rebound en score voor de maximale Leidse voorsprong van 49-44. Jeroen van der List schoot met scherp en zijn vier driepunters zorgde voor gejuich van de tribune, maar de center en de coach Casteels speelden met vuur. Van der List speelde met vier fouten en na een verre driepunter maakte van der List zijn vijfde fout in de verdediging. Einde wedstrijd en dat betekende nog meer problemen voor Casteels, die slechts met zeven spelers wilde spelen.

De vierde periode was het stuivertje wisselen. Beide ploegen speelden rommelig en konden niet weglopen. ZZ Leiden dacht dus de wedstrijd te gaan winnen, maar Denson stak daar een stokje voor.

De jonge Denson speelde geen goede wedstrijd, ondanks zijn 17 punten. Hij werd de matchwinner, maar de guard is erg grillig en teveel met het publiek bezig met vingertjes voor zijn mond en dergelijke.

Door de nederlaag is ZZ Leiden de ongeslagen status kwijt en haakt Den Bosch definitief aan bij de koploper.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.