CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters wint ook wedstrijd 2

Het is 2-0 in de finaleserie tussen SPM Shoeters en landskampioen Donar. Het werd vanavond in een redelijk goed gevulde MartiniPlaza 61-70 voor de bezoekers.

En dat was een flinke streep door de rekening van Donar, want na de blamage van afgelopen dinsdag had de ploeg van Skelin verwacht de serie op gelijke hoogte te brengen.

De 2-0 in de serie betekent bijna al de definitieve beslissing, want Donar moet nu tweemaal winnen in Den Bosch om kampioen te worden. Na de afstraffing in wedstrijd 1 lijkt dat een onmogelijke opgave.

Het was qua scoreverloop in ieder geval een andere wedstrijd vanavond. Donar vocht vanaf het begin voor elke bal en kwam met een 12-1 run op een 17-10 voorsprong. Maar SPM Shoeters beschikt over een brede selectie en vanavond was het Ralf de Pagter, die ook liet zien een schutter te zijn. Twee driepunters van zijn hand zorgde voor de ommekeer en de voorsprong weer voor SPM Shoeters (24-31).

Deze voorsprong stond ook op het bord bij de rust (28-36) en scoorde de thuisploeg slechts 8 puntjes in de tweede periode.

Maar de twee beste spelers van Donar (Jeter en Sanchez) hadden het publiek (3240 toeschouwers) vanavond spektakel beloofd en het tweetal begon uitstekend aan de tweede helft. De scores volgden elkaar snel op en binnen vijf minuten was er weer de voorsprong na een 14-4 run (42-40).

Maar de thuisploeg kon het niet vasthouden en Reggie Johnson en zijn Shoeters namen het heft weer stevig in handen (44-51). Een wedstrijd van runs dus vanavond.

In de vierde periode gingen de supporters nog dik achter de ploeg staan, zoals het alleen in Groningen kan. Sean Cunningham scoorde met bonus de 54-56 en Den Bosch wankelde. Wankelde maar viel niet. Een bom van Kees Akerboom gaf weer lucht (54-59) en Den Bosch gaf de voorsprong niet meer uit handen. Vanaf de vrije worplijn werd de overwinning binnen gesleept en de 2-0 voorsprong.

Een zeer belangrijke overwinning voor Den Bosch en de teleurstelling zal groot zijn in het Groningse kamp. Zaterdag wedstrijd 3. Een do or die wedstrijd voor Donar. En daarin zullen Bekkering en Clark echt moeten gaan opstaan wil Donar een kans hebben.

En als Donar ook de vrije worpen scoort (vanavond slechts 13/24) en beter gaat rebounden (30-50 voordeel SPM), dan moet het lukken.

Topscorers Donar: Jeter 17, Cunnigham 12, Sanchez 11.

Topscorers SPM Shoeters: Curry 17, de Pagter 13, Denson 10 en Johnson 10/11 reb.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.