CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters wint eerste duel

SPM Shoeters heeft in de eerste wedstrijd om de halve finale van de beker een goede uitgangspositie verworven. Landstede uit Zwolle werd met 60-63 verslagen en die marge van drie punten neemt SPM mee naar de return op dinsdag 17 maart in de Maaspoort.

Maar er was niet alleen goed nieuws te melden uit Zwolle. Marcel Aarts werd tijdens de wedstrijd na een ongelukkige botsing naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek Aarts een jukbeen- en oogkasblessure te hebben opgelopen. Aarts is zondagavond geopereerd en zal een nacht in het ziekenhuis moeten blijven. Sam Jones zal het dus even zonder de center moeten doen.

Terug naar de wedstrijd. SPM Shoeters is in het eerste kwart (11-17) de betere ploeg in Zwolle. De voorsprong wordt in het tweede kwart geconsolideerd, waardoor er een 27-33 ruststand op het bord staat.

In het derde kwart laat Zwolle zien wat ze kunnen. Ze houden SPM van scoren af waardoor het weer gelijk wordt. Het vierde kwart blijft spannend en het verschil blijft minimaal. Uiteindelijk weet SPM de winst te pakken met het kleine verschil van drie punten, die meegaat naar 17 maart.

Topscorers SPM Shoeters: Denson 14 pts, 5 reb, Johnson 11 pts, 7 reb, Curry 11 pts, 6 reb, Slagter 10 pts

Topscorers Landstede Zwolle: Tiller 16 pts, 6 reb, 5 steals, 15 pts, 12 reb, Williams 10 pts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.