CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters wint cruciaal duel

De mannen van SPM Shoeters hebben vandaag de zeer belangrijke wedstrijd in en tegen Landstede Zwolle gewonnen. Het werd in Zwolle 73-86 voor de ploeg uit Den Bosch.

En dat was een cruciale overwinning, want bij wederom een nederlaag had de ploeg met de rug tegen de muur gestaan. Het thuisvoordeel is weer in handen van Sam Jones. De stand in de serie is 2-2.

En Landstede zal nog wel even wakker worden vannacht, want wat een dikke kans op de finale heeft de ploeg van Herman vd Belt vandaag laten liggen. Bij een overwinning had de ploeg nog slechts één overwinning nodig gehad uit de (mogelijke) drie duels. De serie is nu een best-of-three geworden.

Het probleem voor SPM Shoeters zat hem continue in eerste helft. Maar dat was vanmiddag eindelijk anders. De ploeg opereerde scherp en dat leverde zelfs een 19-35 voorsprong op. Brandon Curry was aanvallend niet te stoppen vandaag door de thuisploeg. Curry excelleerde en eindigde op 28 punten. Curry kreeg aanvallend steun van Stefan Wessels (14 punten, 10 rebounds) en Chris Denson (16 punten).

Beide kemphanen Arvin Slagter en Joe Burton deden gewoon mee vandaag en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Het zijn beiden klasbakken en de wedstrijd heeft de kwaliteiten van Burton en Slagter meer dan nodig.

Bij rust was er de ruime voorsprong (35-46), maar de tweede helft vocht Landstede voor wat het waard was. International Leon Williams (19 punten) liet wederom zien waarom hij mee moet met het grote oranje. De guard gooide ook nog vier assists naar zijn teamgenoten. Ook Tiller liet weer eens zien een uitstekende speler te zijn en samen brachten ze Landstede terug tot 58-62.

SPM wankelde, maar brak uiteindelijk niet. Via 60-67 werd de overwinning behaald en de opluchting was zeer groot bij de bezoekers.

Topscorers Landstede: Williams 19, Tiller 17, Burton 14+11 reb., Hinz 10.

Topscorers SPM Shoeters: Curry 28, Denson 16, Wessels 14+10 reb., Slagter 9.

Dinsdag is wedstrijd 5 in de MaasPoort in Den Bosch.

Bekijk hier de korte persconferentie:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.