CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters verliest tweede Europacup duel

Het is onze Nederlandse trots in Europa SPM Shoeters niet gelukt ook de tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Het werd in Duitsland tegen Ratiopharm Ulm 91-82.

Helaas konden de mannen van Sam Jones het uitstekende begin geen vervolg geven. Uiteraard is er geen man overboord, want in ieder geval moeten de thuiswedstrijden gewonnen worden en wellicht ergens een wedstrijd ”on the road”  weten te winnen.

Brandon Curry was vandaag de grote man aan de zijde van de bezoekers. Curry eindigde met 26 punten, 4 rebounds en 2 assists. Denson scoorde 17 punten en net zo ook Kees Akerboom. Prachtige cijfers en ook de 82 punten zijn normaal gesproken in Nederland genoeg om te winnen, maar Europees niet. Verdedigend kreeg de ploeg er 91 tegen en dan win je simpelweg geen wedstrijden.

Den Bosch stond de hele wedstrijd op achterstand en kon nooit een voorsprong nemen in de wedstrijd. Bij 22-12 was er het eerste serieuze gat in de wedstrijd en de thuisploeg ging door.

Eind eerste kwart leek het prima (24-17), maar bij de rust was het 51-32 en was het afzien voor Den Bosch.

Maar SPM Shoeters bleef knokken voor een goed resultaat onder leiding van Curry. De bezoekers kwamen in de vierde periode terug tot 71-61 en ineens leek het weer mogelijk, maar Ulm was toch echt te sterk.

Twee minuten later was het ineens door een 10-0 81-61 en was het definitief voorbij. De schade werd enigszins beperkt voor de return, dus alles is nog mogelijk.

Brindisi won wel de tweede wedstrijd in de Eurochallenge. Thuis werd er eenvoudig gewonnen met 90-69 van Sodertalje Kings.

Den Bosch staat op een tweede plaats in de poule achter Ulm.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.