CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters vergeet te winnen

Het had een fantastische tweede overwinning kunnen en wellicht moeten zijn voor SPM Shoeters, maar in plaats van de winst te pakken werd er verloren na een dubbele overtime van Avtodor Saratov. Na twee verlengingen werd het 107-108.

Een pijnlijke nederlaag, want de thuisploeg stond elf punten voor in de vierde periode, maar kon de wedstrijd niet afmaken. En er waren nog slechts 4 minuten 26 te spelen. Maar het lukte niet meer voor Den Bosch, die verder een uitstekende wedstrijd speelde en op weg was naar de vijfde Europese thuiszege op rij.

Zelfs op twee minuten voor het einde van de wedstrijd leek er niks aan de hand. Want Stefan Wessels maakte er 77-69 van. Maar Den Bosch kon de wedstrijd niet op slot gooien en de driepunter van Peterson zorgde voor de 81-81. En de verlenging was een feit. In beide verlengingen lag alles dicht bij elkaar. Den Bosch had de winst voor het grijpen, maar Curry zorgde met een dunk voor 97-94 met nog 11 seconden te gaan. Hij had uiteraard er ook voor kunnen kiezen om de tijd te melken en de tegenstander de fout laten maken. Het was geen gekke keuze om te dunken en de voorsprong van drie punten te pakken. Echter dan moet je wel de driepunter verdedigen en dat lukte dus niet. Fortson scoorde wederom een driepunter voor de gelijke stand en een tweede verlenging.

En daar ging het dus net mis voor de Shoeters. Het was stuivertje wisselen en de bezoekers waren net iets koelbloediger. Op 104-106 had Denson de derde verlenging in zijn handen, maar hij kon niet scoren. Een fout was het logische vervolg. Maar beide vrije worpen werden gescoord en dus deed de driepunter van Slagter er helaas niet meer toe. De wedstrijd werd verloren en onnodig verloren met 107-108.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.