CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters uitgeschakeld in Eurochallenge na dubbele verlenging

Wederom was het een thriller in de Maaspoort in Den Bosch. Voor de derde thuiswedstrijd op een rij was het nagelbijten voor het publiek tegen het Duitse Frankfurt Skyliners. Het werd na een dubbele verlenging een overwinning voor Fraport Skyliners met 92-94. De nederlaag betekent het einde van het Europese avontuur voor de mannen van Sam Jones.

En dat het nog een verlenging werd, mag Den Bosch wijden aan een uitstekende vechtlust en het rechten van de rug, want halverwege de tweede periode stond er een keiharde 17-37 op het scorebord voor de bezoekers.

Maar een inhaalrace werd het en het publiek genoot ervan. Puntje voor puntje kwam Den Bosch dichterbij en door twee driepunters aan het einde van de derde periode (Slagter/Akerboom) werd het 48-55. En toch leek het niet te gaan lukken, want vlak voor tijd was het 60-65 nog steeds voor Frankfurt.

Maar Curry zorgde met fantastische scores voor de 65-66 en Slagter schoot Den Bosch op een voorsprong vanaf de vrije worplijn 67-66.

Het was stuivertje wisselen aan het einde en het was een nerveus einde met veel vrije worpen en veel, heel veel wissels. Met nog 37 seconden te gaan en balbezit voor Den Bosch werd een lange aanval gespeeld. De bal werd echter bij zich gehouden door Denson, maar hij gooide een airbal. Het laatste balbezit was dus voor de Duitsers en het werden 23 hachelijke seconden voor de thuisploeg. In totaal drie schoten kregen de Duitsers en dus drie kansen voor de winst, maar de laatste bal ging ook mis in de zoemer. Een verlenging was dus noodzakelijk.

SPM Shoeters moest naast het winnen ook met vijf punten winnen om het onderlinge resultaat met Frankfurt te pakken. En het leek te gaan lukken, want Den Bosch begon fantastisch aan de verlenging en nam een 74-70 voorsprong. Maar de zone verdediging was gatenkaas en niet degelijk, alsof de vermoeidheid toesloeg. De Duitsers kregen elk schot wat ze wilde en draaide de verlenging om en leken bij 77-80 de overwinning in de tas te hebben. SPM Shoeters kreeg nog tweemaal met 6 seconden en de eerste ging mis. Devies voor de tweede? Missen en scrimmage en dat gebeurde. De bal kwam bij de omvallende Stefan Wessels terecht en hij gooide met een fadeaway een driepunter erin voor de 80-80 en de tweede verlenging. Wat een pot!!

De tweede verlenging was de pijp langzaam leeg aan het gaan bij Shoeters en het ontbreken van Arvin Slagter (5 p’s) was duidelijk zichtbaar. De aanvallen liepen niet lekker soepel meer en er werden veel noodschoten genomen en turnovers gemaakt. Den Bosch had geluk dat Frankfurt de vrije worpen niet erin gooide (50%), maar Burtschi scoorde wel met een bom van afstand voor de 88-92. Johnson scoorde een vrije worp (89-92), maar in de aanval van Frankfurt werd vergeten de rebound te pakken en moest er op 4 seconden een fout worden gemaakt. En toen het moest stonden de Duitsers er want beide vrije worpen gingen erin en de winst was binnen. De driepunter van Akerboom in de buzzer deed er niet meer toe.

Topscorers: Denson 28, Curry 26, Wessels 14 en Slagter 11.

Door de nederlaag staat Den Bosch gedeeld laatste in poule K met 6 punten. Ook bij winst kan de trotse club niet bij de bovenste twee komen, maar Nederland en Den Bosch mag trots zijn wat het heeft laten zien, want met een beetje geluk had Den Bosch gewoon bij de laatste acht van Europa gestaan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.