CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters thuis ongeslagen

De mannen van Sam Jones haken aan bij de top. De nederlaag tegen Zwolle lijkt een slippertje te zijn geweest, want vandaag werd keurig gewonnen van Den Helder Kings met 74-57.

Het zit momenteel goed in elkaar bij SPM Shoeters, dat was al te zien in de analyse van Ferry Steenmetz, maar vandaag deed de ploeg het wederom uitstekend. De verdediging is Europees goed te noemen en ook aanvallend komt iedereen goed aan bod.

De ploeg staat derde in de competitie, maar lijkt zo vroeg in het seizoen op de grootste favoriet voor de titel.

In schril contrast staan de prestaties van Den Helder Kings. Buiten het veld rommelt het en dat lijkt de weerslag te krijgen op de ploeg van Jaumin. Buiten een periode in de derde periode waarin de ploeg terugkwam, was het niet fraai wat de ploeg liet zien.

En dan te denken dat Shoeters nog twee Amerikanen niet op het veld kreeg vandaag, lijken de opties heel groot. Aan het einde van de eerste periode was de stand 15-8 voor de thuisploeg en het verschil bleef staan in de tweede periode (32-25). Den Helder kreeg iets meer vat op het spel van Den Bosch, maar schoot slecht achter de driepuntslijn. Slechts 4 uit 21 pogingen gingen door het netje en dat is te weinig om echt Den Bosch pijn te doen.

De derde periode haakte Den Helder goed aan onder aanvoering van de Amerikaan Dickenson. Hij scoorde zelf snel vier punten en gaf een paar mooie passes. De Kings kwamen terug tot 34-32, maar daarna verviel de ploeg weer in slordig basketball. En Den Bosch deed gewoon wat het de hele wedstrijd al deed, goed aanvallen en binnen een paar minuten was het gat weer tien (46-36).

Bij het ingaan van de vierde periode was het 50-38 en kwamen de bezoekers niet dichterbij dan 8 punten. Een kleine run aan het einde van de wedstrijd zorgde dat het verschil opliep van 10 naar 17 verschil. Uitslag was 74-57.

Topscorers Den Bosch: Denson 19, De Pagter 15 en Akerboom 14.

Topscorers Den Helder: Dickenson 12, Creek 12, Frazier 11.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.