CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters sluit Europees avontuur af met nederlaag

Het is SPM Shoeters niet gelukt de Eurochallenge te verlaten met een overwinning. Tegen Tartu Rock werd het na een matige wedstrijd 71-64.

Er stond voor beide teams niets meer op het spel, behalve de eer natuurlijk. Beide teams gingen absoluut voor de overwinning, maar de overtuiging ontbrak. Arvin Slagter bleef uit voorzorg aan de kant van de bezoekers en hij is natuurlijk van heel groot belang voor de ploeg van Sam Jones.

De startende Ralf de Pagter was de enige speler in de dubbele cijfers met tien punten, maar hij pakte maar 1 rebound.

Bij rust was er nog een kleine voorsprong voor SPM Shoeters (30-32), maar Janar Talts zorgde voor de ommekeer in de tweede helft. Talts eindigde met 21 punten, 8 rebounds en 3 steals.

In de derde periode viel het doek voor de bezoekers. Eerst spartelde het nog even tegen en liep weg naar 30-35, maar een 9-0 run zorgde voor de ommekeer.

En de voorsprong werd groter en liep richting de tien punten na de derde periode (52-44). Via 55-44 werd het 66-47 en ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Een 0-12 run aan het einde van de wedstrijd zorgde voor een respectabele eindstand, maar kon niet voorkomen dat het een nederlaag werd.

Toch kan SPM Shoeters terugkijken op een keurige Europese campagne en zal het zich gaan richten op de titel en de beker.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.