CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters ruim langs Aris

SPM Shoeters heeft zonder problemen gewonnen van Aris Leeuwarden. In de Maaspoort werd het 90-73. Vooraf leek het op papier nog een mogelijk spannend duel te worden tussen – op dat moment – de nummers twee en vier van de ranglijst. Dat werd het echter niet.

Vanaf het begin heerste SPM eigenlijk op alle fronten, maar voor al inside. Wesley (24 punten tegen 67 procent) deed wat hij wilde en zette zijn ploeg al snel op een comfortabele voorsprong.

Dat het duel bij rust (46-34) nog niet helemaal beslist was had twee oorzaken. SPM gooide slechts één van de dertien driepunters raak. Reden twee is dat Aris over een tomeloze inzet beschikt, met als toonbeeld Rochford. Met een vol opgeladen batterij deden de Friezen leuk mee.

Na de rust veranderde er in eerste instantie weinig. Met een zone en met alle energie veroorzaakte Aris opvallend veel chaos bij de tegenstander. Zonder dat overigens de marge serieus kleiner werd. Nadat SPM in het laatste kwart verdedigend aanzette en bij Aris de batterij leeg was, liep het verschil hard op.

Ed Molthoff verweet zijn ploeg vooral niet als team gespeeld te hebben, misschien dat daarom Tjoe de Paula ook boos wegliep bij zijn ploeggenoten in de cooling down. Sam Jones maakte zich wel zorgen over het hoge aantal genomen (en gemiste) driepunters en het – opnieuw – zeer beperkte aantal vrije worpen dat zijn ploeg wist af te dwingen. De chaos die Aris veroorzaakte zal zeker ook een aandachtspunt worden.

FOTO: Christian Aarts

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – ARIS LEEUWARDEN  90-73  (22-16, 46-34, 63-52)

20131026 denb_leeu 3022 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.