CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters rekent af met Aris-trauma

SPM Shoeters heeft er geen seconde onduidelijkheid over laten bestaan dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Aris Leeuwarden mocht zich met de historische onderlinge play-offbalans nog enige kansen toedichten, na duel één in de kwartfinale van de play-offs hoeven de Friezen zich geen illusies meer te maken. Waar in de reguliere competitie zelden de grens van de honderd punten werd overschreden, was die stand aan het eind van het derde kwart (92-45) al bijna bereikt en daverde SPM Shoeters naar een eclatante 110-63 zege.

Vooral het tweede kwart was overweldigend met 40 Bossche punten. Die 40 punten waren een evenaring van het play-off puntenrecord in één kwart.

 

Kern van het Bossche resultaat was niet wat menigeen in eerste instantie zou denken, namelijk de aanval. Nee juist niet. Het resultaat was bovenal terug te leiden naar de straffe verdediging van SPM. Een duel als deze tussen de nummer 2 en 7 van de ranglijst kan door de favoriet op twee manieren worden opgevat. We doen het wel even of we doen het op onze manier. Het werd het laatste en hoe.

Duidelijk is dat Den Bosch de laatste weken de stijgende lijn te pakken heeft. Dat gaat toevallig of niet hand in hand met de stijgende lijn die spelverdeler Tony Johnson te pakken heeft. Onder zijn leiding stond de SPM-verdediging als een huis. 10-0 was de start en Aris is nooit meer dichterbij geweest. De ploeg van Tom Simpson kwam er simpelweg niet doorheen.

Opmerkelijk of misschien juist niet in deze fase van het seizoen is dat Sam Jones zijn ploeg niet liet verslappen. Hoewel het duel al snel gespeeld was, eiste hij van zijn ploeg verdedigende arbeid. Hij coachte er ook op. Omdat Aris Leeuwarden er verdedigend niets van bakte werd dit duel nooit een wedstrijd en liep het verschil hard en enorm op. Bij vlagen leek deze wedstrijd ook meer op een clinic van SPM dan een play-0ffduel. Dat is iets wat de Friezen zichzelf mogen aanrekenen.

Den Bosch had zes man in de dubbele cijfers met Ali Farokhmanesh met 21 punten als topscorer. Tai Wesley had  20 punten, 10 rebounds en 7 assists. Nathan Healy en Tjoe de Paula maakten er beide 13 namens Aris.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – ARIS LEEUWARDEN  110-63  (26-16, 66-33, 92-45)

20140424 denb_leeu 4002

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.