CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters redt het net niet

Ruim 26 minuten lang koesterde SPM Shoeters een voorsprong tegen Dijon Basket, maar aan het eind van veertig minuten intens basketball trokken toch de Fransen aan het langste eind. Ondanks een ijzersterke wedstrijd van Stefan Wessels en ouderwets kanonnenvuur van Kees Akerboom bliezen de Bosschenaren de aftocht uit de EuroChallenge met een 66-70 nederlaag.

Geheel tegengesteld aan de eerste confrontatie waren Den Bosch en Dijon dit keer volledig aan elkaar gewaagd. Niet minder dan dertien keer wisselde de leiding in de wedstrijd tussen beide teams. Bovendien stond er zeven keer een gelijke stand op het bord.

SPM Shoeters had over het hele duel genomen iets meer turnovers, iets meer fouten en iets minder steals dan Dijon. Bovendien maakte de Bossche bank 2 en die van Dijon 7 punten. Maar het meeste profijt trokken de Fransen uit het Brabantse balverlies met 13 punten, waar SPM Shoeters slechts 6 punten uit turnovers liet registreren.

Als die marginale verschillen werden goeddeels gecompenseerd door een krachtig optreden in de bucket, waar Stefan Wessels met 10 punten, maar vooral met 13 rebounds zich van zijn beste kant liet zien. Met 26 punten ‘in the paint’ deden de Bosschenaren het 12 punten beter dan hun Franse opponenten. Een streep door de rekening waren vijf te snelle fouten voor Marcel Aarts, die daardoor slechts 10 minuten inzetbaar was.

Daar kwam ook nog de schotkracht van topscorer Kees Akerboom (19 punten) bij. Met 5 op 8 driepunters was de beste driepuntschutter van de Dutch Basketball League door de Franse defensie nauwelijks te stoppen.

Ondanks de schoten van Akerboom en het beulswerk van Wessels slaagde Den Bosch er niet in een gat te slaan. Twee keer lag er in de wedstrijd een mogelijkheid om door te drukken (bij 17-9 en bij 44-38), maar telkens wisten de Fransen de veerkracht te vinden om Den Bosch een passend antwoord voor te schotelen.

Zo ook toen Tai Wesley met nog 2 minuten en 35 seconden op de wedstrijdklok de Maaspoort liet juichen door SPM Shoeters op een 64-63 voorsprong te zetten. Het gedecideerde antwoord van de Fransen, die wel vaker voor hete vuren hebben gestaan, was voldoende om met 66-70 een plaats bij de laatste 16 in de EuroChallenge definitief veilig te stellen.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – DIJON BASKET  66-70  (19-16, 26-26, 46-45)

20131217 denb_dijo 9018 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.