CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt tweede plaats

De tweede plaats is weer in handen van SPM Shoeters. De inhaalwedstrijd tegen Aris Leeuwarden was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Shoeters was te sterk voor de hardwerkende Friezen. Het werd een dikke 108-80 overwinning voor de thuisploeg.

Voor Aris was het zaak om bij te blijven en geen dikke nederlaag op te lopen. De ploeg vecht met Rotterdam voor de vijfde plaats, maar zal niet verwacht hebben in Den Bosch punten te gaan pakken.

Toch speelde de ploeg van Simpson een goede eerste helft. Bij rust was de stand 51-44 en was het een aanvallende heerlijke wedstrijd. Heerlijk voor het publiek, want Sam Jones zal niet blij zijn geweest met de verdedigende intensiteit van zijn team. Zeker niet als opwarmer naar de bekerfinale van komende zondag.

De tweede helft was het een wedstrijd zoals Den Bosch al vaker heeft gespeeld dit seizoen. De verdediging werd flink aangetrokken en de angel Tjoe de Paula werd goed aan banden gelegd.

Via 51-49 werd het 61-49 en liep het verschil op richting de twintig punten in de derde periode. Dexter Hope scoorde nog een driepunter voor de 81-68 en deed de bank van de Friezen even opveren. Maar het was van korte duur, want een paar minuten later was het 98-74 (17-6 run) en was de wedstrijd ten einde.

De Vries zorgde voor de honderdklapper en genoot het publiek van de laatste minuten. De teller stokte bij 108-80.

Topscorers Den Bosch: Curry 21, Wessels 21, Denson 15, Johnson 14, Akerboom 12 en de Pagter 10.

Topscorers Aris: Watkins 22, Simmons 18 en Jackson-Cartwright 14.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.