CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt thuisvoordeel

SPM Shoeters heeft het thuisvoordeel in de play-offs te pakken. In een rechtstreeks duel werd ZZ Leiden verslagen met 91-78.

Beide teams waren al zeker van de halve finales, maar mochten de twee teams elkaar tegenkomen in de finale, dan heeft SPM Shoeters het voordeel in de serie. En dat is lekker, als je weet dat Jones en zijn mannen slechts eenmaal hebben verloren thuis.

Eigenlijk was alleen Leiden in het begin de bovenliggende partij. Cormier opende het bal met een mooie driepunter en de stand was snel 2-6.

Daarna was het Den Bosch die de leiding nam en via 21-10 een dikke voorsprong. Toch bleef Leiden bij door de driepunters. Bij rust was er een klein verschil van 43-39 op de borden.

En het verschil liep langzaam op richting de tien punten. De thuisploeg was agressief richting de basket en kreeg maar liefst 32 vrije worpen te nemen. Ruim 90% ging door het netje heen en dat maakte het verschil ZZ Leiden stond zelf maar 8x op de strafworplijn en dan win je geen wedstrijden. Zo ook vanavond en dat was pijnlijk voor Casteels en zijn mannen.

Bij 80-63 stond het maximale verschil op de borden en werd de wedstrijd goed en vakkundig uitgespeeld. De ploeg van Sam Jones lijkt over de dip heen te zijn en klaar voor de play-offs. De vraag is of ze tegen Landstede of Donar komen te spelen in de halve finale. Tenzij Rotterdam of Aris/BC Apollo daar een stokje voor steekt.

Topscorers Den Bosch: Curry 21, Denson 20, Wessels 18 en Akerboom 12.

Topscorers ZZ Leiden: Willman 15, Creek 13, van der List 11 en Jansen 11.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.