CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt laatste strohalm

Het is Landstede Zwolle niet gelukt om als eerste de finale te bereiken. SPM Shoeters is nog in leven. In het theater van de Sport werd de thuisploeg aan de kant gezet met 64-74.

De stand in de best of seven serie is 3-2 nog wel in het voordeel van Landstede. Donderdag verhuist het hele circus richting Den Bosch. Bij rust was de stand nog 30-30, maar de tweede helft bracht een uitstekend spelende Stefan Wessels de buit binnen.

Wessels scoorde 22 punten, waarvan vier driepunters. Ook Arvin Slagter herpakte zich van een slechte vierde wedstrijd. Slagter eindigde op 10 punten, 5 assists. Bij de thuisploeg was het Jessey Voorn met 18 punten, die aanvallend de kar moest trekken. Grant Gibbs kwam tot 12 punten en 8 rebounds. Maar 16 van Voorn zijn 18 punten waren halverwege al gemaakt. De tweede helft zat Voorn in de tas bij Den Bosch.

Er zat weinig verschil tussen de twee teams, zoals de gehele serie. Op het juiste moment plaatste Den Bosch een gaatje op 60-58 halverwege de vierde periode. Een driepunter van Wessels zorgde voor de voorsprong en de landskampioen keek niet meer om. Een 0-7 run was de nekslag voor de thuisploeg.

We zeiden het al met iBasketball, never underestimate the heart of a champion. Donderdag zal blijken of de landskampioen er een Win or Go Home voor beide teams van kan maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.