CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt koppositie terug

SPM Shoeters heeft zonder problemen de koppositie in de DBL weer teruggepakt. De ploeg uit Den Bosch won eenvoudig in Weert van Maxxcom BSW met 56-88.

Chris Denson was topscorer met 18 punten voor Den Bosch en Stefan Wessels volgde met 15 punten. Joost Padberg scoorde 12 punten voor de thuisploeg.

Shoeters was simpelweg een dikke maat te groot voor Maxxcom en liet duidelijk zien, dat de ploeg in een uitstekende vorm verkeerd in de competitie. Na de nederlaag in de Eurochallenge was Weert van een veel minder niveau. Binnen vijf minuten was de stand 4-18 en was de wedstrijd direct geen wedstrijd meer.

In de tweede periode liep het verschil niet veel meer op en bleef het een beetje schommelen rond de 15 punten. Via 15-33 werd het 25-41 bij rust. Zonder Jeremy Ormskerk mist het team van Vorenhout aanvallende kracht en kwam de thuisploeg lastig tot scoren.

De tweede helft begonnen de bezoekers uitstekend en werd Weert kinderlijk eenvoudig opzij gezet. Akerboom schoot een driepunter binnen voor de 36-66 voorsprong en het verschil bleef daarna rond de dertig punten hangen.

Weert kon niet beter en Den Bosch geloofde het wel. Leuk moment was nog de driepunter van Pim de Vries voor Den Bosch. De jeugdspelers kregen nog een paar minuutjes en zorgden voor de eindstand van 56-88.

Den Bosch staat door de overwinning bovenaan en Weert staat nog op een voorlaatste plaats met slechts een overwinning.

Klik hier voor de stats.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.