CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt koploper Zwolle

SPM Shoeters heeft de topper tegen Landstede Basketball niet alleen gewonnen (80-72), de ploeg moet er zelfvertrouwen getankt hebben voor het cruciale EuroChallenge duel van dinsdag tegen Dijon. Achteraf zal het makkelijker analyseren zijn, maar het zou zomaar kunnen dat de Bosschenaren een ideale voorbereiding hebben gekregen.

De Zwolse formatie speelde fysiek en verdedigde het gat onder het lijf vandaan. Gaf niets kado. In feite een prestatie die van de koploper verwacht mag worden en in verreweg de meeste gevallen in de Eredivisie winst op zou leveren, alleen werd het nu de tweede nederlaag van het seizoen.

SPM heeft namelijk, na de dip in november, duidelijk de stijgende lijn te pakken. Waar Zwolle goed verdedigde, deden de Bosschenaren dat nog net iets beter. Waar Landstede aanvallende problemen had, daar had SPM die minder.

In deze erg verdedigende wedstrijd (die voor het neutrale tv-kijkende publiek niet erg leuk moet zijn geweest, maar voor de liefhebbers wel) bleek dat SPM nu al geleerd heeft van de Europa Cup-avonturen. Namelijk geduld tonen in de aanval en wachten op het juiste schot.

Dat geduld bleek in het tweede kwart. Na een gelijkopgaande start (16-14), nam de thuisploeg ineens afstand. Zwolle verdedigde onder de basket goed en hield Tai Wesley (15 punten, 8 rebounds maar ook 7 assistst) in scorende zin enigszins uit het spel. Alleen leverden de double-teams vrije SPM-schutters op. In het tweede kwart was het Kees Akerboom met vier van die knallen die een serieus gat op het scorebord zette (39-29).

Na de rust ging het simpelweg zo door (SPM 10/25 driepunters). Nogmaals het was niet dat Landstede slecht speelde. Hun aanval liep niet door het betere verdedigen van de thuisploeg, wel dwong de ploeg veel vrije worpen af (21/27) waardoor het in de wedstrijd bleef.

Met een breed gedragen Bossche aanval (vijf man in dubbele cijfers) onder leiding van een sterkte Stefan Wessels (16 punten, 9 rebounds) was het vijf minuten voor tijd ogenschijnlijk gedaan (73-56).

Zichtbaar ging bij SPM al de knop om naar dinsdag. Dat was toch een behoorlijke onderschatting van Landstede die bijna nog een misrekening werd. De ploeg van Herman van der Belt wenste namelijk niet op te geven en strijdend (al was het wat laat) werd de marge rap kleiner. Een gemiste lay-up van Zondervan in de laatste halve minuut had het nog echt spannend kunnen maken. Die bal ging er niet in (77-72) waarna Den Bosch vanaf de vrije worplijn de wedstrijd op slot gooide.

1e helft, integraal
2e helft, integraal

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE  80-72  (16-14, 39-29, 61-49)

20131215 denb_zwol 3069 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.